Detalii mai puţin ştiute despre VIRGINITATE. Citeşte-le chiar dacă ai o viaţă sexuală
Virginitatea este un alt subiect considerat tabu pentru anumite persoane. Însă cu toţii ne naştem virgini şi cu toţii ne pierdem virginitatea, mai devreme sau mai târziu, în funcţie de credinţă sau dorinţe personale. Să vedem ce nu se ştie despre virginitate.
Virginitatea nu este un termen definit ştiintific. O persoană care nu a întreţinut relaţii sexuale este considerată virgină. Însă virginitatea este în strânsă legătură cu himenul şi există chiar şi proceduri chirurgicale de redobândire a virginităţii prin repararea himenului rupt în cazul femeilor.
La fel de bine, himenul se poate rupe în timpul altor activităţi decât cele sexuale: un control ginecologic de rutină, sport, tampoane interne, naştere (când himenul este elastic se poate ca acesta să nu se rupă în timpul contactului sexual).
Se crede că toate femeile sângerează la primul contact sexual şi asta este semnul pierderii virginităţii. Ei bine, acesta nu este decât un mit din popor care nu are legatură cu realitatea, scrie expresspress.ro. De fapt, himenul poate fi rupt înaintea primului contact sexual (aşa cum am explicat mai sus) sau poate fi atât de elastic încat să nu cedeze la primele contacte sexuale.
Un alt lucru pe care adolescenţii îl cred despre virginitate este că la primul contact sexual nu pot rămâne însărcinate. Foarte multe tinere cred că primul contact sexual, fiind scurt, nu poate duce la o sarcină nedorită. Din nou acest aspect este unul fals, deoarece poţi rămână însărcinată oricând, mai ales dacă ciclul nu este regulat (şi asta se întâmplă în cazul majorităţii adolescenţilor) şi nu se foloseşte o metodă de protecţie.
O alta “credinţă” este aceea că prima dată va fi dureros. Acest lucru depinde însă foarte mult de experienţa bărbatului, de elasticitatea himenului femeii, de pregătirea psihologică a acesteia şi de cunoaşterea câtorva noţiuni de bază a tehnicilor sexuale. De aceea, prima experienţă sexuală este diferită de la femeie la femeie, una acuzând dureri, în timp ce cealaltă fiind foarte relaxată şi simţind chiar şi plăcere.
Se mai crede şi că urinarea după sex este o metodă de contracepţie. De fapt, cele două canale, cel prin care urinezi şi vaginul în care se află sperma, nu sunt conectate, deci urina nu curaţă sperma din vagin, aşa cum se crede. Medicii recomandă urinarea după orice contact sexual deoarece urina are rolul de a curăţa zona de microbi şi bacterii şi de a reduce riscul infecţiilor urinare. Doar în cazul bărbaţilor canalul prin care este eliminată sperma şi urina este acelaşi.