Dependenţa de SEX: Ce înseamnă şi cât de des este întâlnită

Distribuie

Cu siguranţă ai auzit şi tu de cazurile faimoase din Statele Unite, în care mai multe celebrităţi au mers la clinici speciale pentru a scăpa de „dependenţa de sex”. Cât de reală este aceasă problemă şi ce înseamnă cu adevărat, află de aici!

Până acum s-a vorbit despre tulburarea de hipersexualitate, însă în niciun caz nu s-a discutat despre o adevărată dependenţă.

Mai mult chiar, abia de curând au pornit discuţii despre includerea acestei tulburări în Manualul Statistic al Tulburărilor Mentale, ca să poată fi corect identificată de specialişti şi care este tratamentul potrivit, scrie unica.ro

Există dependenţa de sex sau nu?

Oamenii de ştiinţă au efectuat mai mult cercetări cu ajutorul pacienţilor trataţi în diferite clinici pentru probleme mentale. Toţi voluntarii căutau ajutor la clinicile respective pentru comportament sexual ieşit de sub control, dependenţă de substanţe ilegale sau depresie severă.

Specialiştii au descoperit că 93% dintre pacienţii participanţi la cercetare aveau această tulburare, însă consecinţele actelor proprii sunt cele care îi fac să ceară ajutorul, însă nu ar numi-o dependenţă pentru că nu au reuşit să stabilească dacă este vorba de un comportament compulsiv sau pur şi simplu oamenii nu ştiu să îşi impună singuri limite.


Distribuie
..