De ce simulează femeile orgasmul

Distribuie

Desi pentru unele femei, a simula un orgasm este un lucru de-a dreptul inutil, pentru multe altele acesta este un mod de manifestare curentă a vieţii lor sexuale. Şi asta fără a putea justifica, în mod concret, gestul în sine.

Cu toate acestea, se pare ca mai bine de 60% dintre femei simuleaza plăcerea, fie că este vorba de un act sexual clasic, fie că este vorba despre sexul oral.

Misoginii s-ar putea să găsească o explicaţie ironică în dorinţa femeii de a-şi satisface partenerul, de a-i crea iluzia că totul e perfect şi de a nu-i răni sentimentele. Şi totuşi, se pare că simularea orgasmului are o explicaţie psihologică destul de clară, ce tine de incertitudine şi de frica de intimitate a femeii.

Trei sunt, după specialişti, motivele pentru care femeile simulează orgasmul: frica de intimitate, nesiguranţa în ceea ce priveşte reacţiile propriului organism, simpla dorinţă de a termina cât mai repede actul în sine. Deşi este un fenomen extrem de răspândit, explicaţiile psihologilor nu sunt totuşi foarte clare, bazându-se mai mult pe presupuneri şi statistici, decât pe fapte concrete, dovedite ştiintific.

Cercetatoarea Erin Cooper, de la Temple University din Pennsylvania, a intervievat 366 de femei cu vârste între 18 şi 32 de ani, care au afirmat că simuleaza orgasmul. Voluntarele au fost întrebate care sunt cauzele pentru care simuleaza orgasmul şi ce sentimente au atunci când fac acest lucru. O parte dintre ele au declarat că simulează orgasmul pentru a menţine o relaţie armonioasa cu partenerul, dându-i acestuia sentimentul de siguranţă, altele au spus că fac acest lucru pentru a masca lipsa de plăcere fizică. Concluzia lui Erin Cooper este că femeile care au o problemă de comunicare pe plan emoţional cu cei din jur au şi probleme în ceea ce priveşte sexualitatea. Nu se cunosc însă cauzele acestor probleme de comunicare pe plan sexual. Pe lângă femeile care simuleaza orgasmul din motivele menţionate, se pare ca mai există şi câteva, puţine, ce-i drept, care fac acest lucru pentru propria plăcere. Pentru acestea din urmă, simularea orgasmului nu este altceva decât un truc extrem de eficient pentru obţinerea unui grad mai mare de satisfacţie sexuală.

desprecopii.com


Distribuie
..