DE CE nu toate femeile au ORGASM, şi CUM poate fi tratată această afecţiune

Distribuie

Una din cinci femei nu poate avea orgasm, adică suferă de anorgasmie. În funcţie de cauză, anorgasmia se poate trata. Metodele de vindecare sunt: terapie psihologică de auto­cunoaştere sau terapie de cuplu, terapie cu hormoni sexuali sau operaţii de corectare a malformaţiilor genitale.

Există mai multe forme de anorgasmie: primară, în care femeia nu a avut orgasm niciodată, anorgasmie secundară, a avut dar nu mai are, anorgasmie de ocazie, când are orgasm doar prin stimularea clitorisului.

Diabetul, bolile neurologice, operaţiile ginecologice sunt cele mai importante boli care împiedică o femeie să aibă orgasm. De foarte multe ori, lipsa lui este legată şi de vaginism sau uscăciunea din vagin.

Medicamentele pentru tensiunea arterială, antihistaminicele, cele care tratează alergiile şi antidepresivele produc schimbări hormonale care impiedică stimulii sexuali să ajungă la creier.

Terapie cu testosteron şi autocunoaştere corporală

Terapia psihologică se bazează pe învăţarea atingerilor şi a exerciţiilor speciale în pereche, autocunoaşterea zonelor foarte erogene.

Tratamentul medical include tratarea bolilor de bază, terapia cu hormoni sexuali sau intervenţiile chirurgicale. Terapia cu estrogen grăbeşte circulaţia la nivelul vaginului şi creşte pofta de sex.

Deseori medicul poate recomanda o combinaţie de progesteron şi estrogen sau terapia cu testosteron.


Distribuie
..