De ce NU mai au chef femeile să facă SEX cu partenerii lor? Explicaţia este foarte simplă

Distribuie

Nu sunt puţine femeile care au probleme în relaţiile de cuplu în care se află. Lipsa sexului este unul dintre motivele principale din cauza căruia apar problemele în cuplu. Uneori se întâmplă ca reprezentatele sexului frumos să nu mai aibă chef efectiv de contacte intime cu partenerul lor.

Conform unor studii recente, această problemă este cauzată de anumite fenomene care apar la un moment dat într-o relaţie şi care depind de ambii parteneri, scrie spynews.ro. Într-o relaţie de lungă durată, monotonia se poate transforma uşor în plictiseală, iar de aici până la o ruptură mai sunt doar câţiva paşi.

În medie, după aproape 4 de relaţie, majoritatea femeilor nu şi mai doresc să facă sex cu acelaşi partener. Potrivit lyla.ro, apetitul sexual dispare din cauza anumitor factori:

– Plictiseala

La fel că și bărbații, în ciudă faptului că nu o spun direct, femeile se plictisesc de același partener sexual, oricât de bun ar fi el. Și ele au nevoie la nivel hormonal să experimenteze sexual mai mulți parteneri de-a lungul vieții. Așa că după o perioadă lungă de relație, ajungând să cunoască tainele partenerului, nu vor mai vea chef de sex prea des. 

– Dezgustul 

Dezgustul față de partener, în ciudă faptului că nu este exprimat prin viu grăi, apare în cazul oricărei femei care are o relație mai lungă de 4 ani. Inevitabil, în capul ei vor apărea diverse idei care o vor face să urască tocmai lucrurile pe care la început le-au considerat atrăgătoare la acel bărbat. Mai mult, vor fi dezgustate uneori de felul în care miroase, cum arată sau cum se îmbrăca. 

– Modificările bărbatului 

În acest caz, femeile încetează să își mai dorească să facă sex cu un bărbat după ce acesta suferă o serie de modificări la nivel fizic, pe care ele nu le apreciază. Fie că este vorba de igrasat sau slăbit prea mult, aceste schimbări sunt de ajuns pentru a face o femeie să nu își mai dorească sex. 

– Comoditatea 

Comoditatea este unul dintre cele mai des întâlnite motive pentru care femeile încetează să mai aibachef de sex după o perioadă lungă de relație. Astfel, după ce auexperimentat sexual destul de mult cu partenerul lor, se dezvoltă destul de puternic înstinctul matern, lucru ce le va face să își dorească mai mult stabilitate, confort psihic și fizic, în detrimentul sexului. 

Aceste lucruri însă nu înseamnă că femeile pierd cheful de sex în totalitate. Psihologii consideră că după o perioadă lungă de relație, reprezentatele sexului frumos caută mai degrabă calitate sexuală, decât cantitate sexuală.


Distribuie
..