DE CE ÎNŞALĂ oamenii cu căsnicii fericite

Distribuie

Mulţi au impresia că o aventură apare numai dacă unul dintre parteneri este nefericit. Greşit. Există cazuri în care o căsnicie fericită poate să ascundă aventuri şi amanţi secreţi. Vezi de ce înşală oamenii cu căsnicii fericite.

Să doreşti şi să iubeşti tandru un om poate fi înfricoşător

Puţini oameni sunt dispuşi să amestece dorinţa carnală şi iubirea tandră şi casnică într-o singură persoană. În general, cuplurile caută stabilitate şi predictibilitate atunci când se căsătoresc.

Toată lumea vrea ca atunci când şi-a găsit partenerul de-o viaţă, acesta să fie perfect, tandru, amuzant, bun la pat şi iubitor. Dar este greu să dezvolţi un grad mare de intimitate cu o persoană, să spălaţi împreună şosete murdare, să discutaţi despre examinarea rectală periodică a bunicii şi apoi să faceţi sex sălbatic în dormitor.

De obicei, majoritatea cuplurilor aleg între pasiune şi spirit casnic, iar acest lucru nu înseamnă că sunt nefericiţi în căsnicie, dar pot simţi nevoia să completeze lipsurile de la altcineva.

Aventurile fac sângele să clocotească

Multe cupluri dau la schimb pasiunea şi sexul de calitate pe stabilitate şi un mariaj cuminte. În clipa în care viaţa sexuală nu mai are nicio legătură cu partenerul legal de viaţă, cel puţin unul dintre parteneri alege să înşele.

Aventurile extraconjugale îi fac pe unii oameni să se simtă autonomi şi vii, ceea ce le lipsea într-un mariaj fericit, dar prea potolit.

Nevoia de senzualitate şi sexualitate experimentală trebuie satisfăcută şi astfel se ajunge la amanţi străini, exotici, sau cu un trecut promiscuu.

Sentimentul de vină, începutul sfârşitului

Majoritatea oamenilor care înşală simt la un moment dat senzaţii de vină, se satură de minciuni, de ascunderea unei părţi a lor pe care ţin să o asume.

Pentru că se tem de divorţ şi de urmările lui asupra vieţii lor şi eventual a copiilor, multe persoane ajung la terapie de cuplu. De aici începe şi vindecarea, deoarece semnificaţia înşelatului este dezvăluită treptat şi ambii parteneri pot înţelege ce le lipsea şi ce măsuri pot să ia pentur a echilibra situaţia în viitor.

unica.ro


Distribuie
..