De ce femeile au COŞMARURI noaptea, iar bărbaţii visează SEX

Distribuie

Un studiu efectuat la Universitatea West of England arată că femeile au mai multe coşmaruri în timp ce dorm, iar bărbaţii tind să aibă mai multe visuri erotice.

Psihologii de la universitatea West of England au rugat 100 de femei şi 93 de bărbaţi cu vârsta cuprinse între 18-25 de ani să-şi facă un jurnal al viselor, în care să treacă fiecare vis pe care şi-l amintesc.

Acest lucru a demonstrat că femeile au mai multe coşmaruri care le marchează decât bărbaţii. Este interesant şi faptul că coşmarurile femeilor pot fi împărţite în trei categorii: vise în care sunt înspăimântate, vise în care pierd pe cineva drag, şi vise deruntante şi tulburătoare. În rândul femeilor, stările de anxietate apărute în trecut obişnuiesc să reapară în vis, de multe ori devenind chiar centrale.

Atunci când au fost rugate să spună despre cel mai important vis pe care l-au avut, majoritatea femeilor şi-au amintit despre coşmaruri. Ele au considerat că acestea sunt vise importante.  Studiul demonstrează şi faptul că femeile au raportat mai multe coşmaruri decât bărbaţii, plus că acestea au fost mult mai cutremurătoare.

În timp ce femeile visează urât, bărbaţii visează la sex. Aceştia au înregistrat un număr mai mare de vise erotice decât femeile. Printre ele se numără: raporturi sexuale, săruturi, fantezii sexuale, etc.

Totodată, visurile bărbaţilor conţin mai multe elemente care implică agresivitatea decât în cele ale femeilor.

 


Distribuie