De ce este bine să faci SEX cu fostul IUBIT

Distribuie

Toate perceptele morale spun că nu este bine să te culci cu fostul iubit. Un studiu recent însă, realizat de Universitatea din Arizona şi publicat în Journal of Social and Clinical Psychology, spune ca lucrurile nu stau chiar aşa şi că, de fapt, este bine să faci sex cu fostul iubit, deoarece în acest fel se reduce substanţial stresul psihologic provocat de desparţire.

Studiul a fost efectuat pe un lot de 137 de adulţi recent divorţaţi. Cei mai mulţi dintre aceştia (82,5 %) păstraseră legătura cu foştii, în timp ce 21,9 % au întreţinut şi raporturi sexuale după despărţire, scrie efemina.ro. Cei din urmă au spus că sexul cu fostul a contribuit substanţial la atenuarea durerii provocate de divort.

Tracey Cox, expert în sex la Daily Mail, consideră că acest exerciţiu nu este tocmai demn de încredere. „Acest lucru poate da false speranţe persoanei care nu a trecut complet peste despărţire. Pe de alta parte, revizitarea laturei sexualea relaţiei ne poate face să vedem clar până la ce punct am idealizat relaţia şi ne poate ajuta să înţelegem că nu ne este chiar atât de rău pe cât am crezut. Poate fi vorba despre un sentiment de închidere a relaţiei, ce ne poate fi util”, a mai spus Cox.


Distribuie