Dacă vă doriţi să concepeţi un copil, evitaţi să faceţi aceste greşeli

Distribuie

Calcularea incorectă a ovulaţiei, învinuirea partenerului, lipsa consultărilor medicale sau în general amânarea momentului, sunt doar câteva dintre greşelile pe care le fac mulţi viitori părinţi. Conceperea unui copil este un lucru serios. Dacă vă decideţi să aduceţi pe lume un bebeluş, trebuie să fiţi responsabili, ca să evitaţi să creaţi tensiuni în relaţie.

Sexul

Pentru a vă spori şansele unei conceperi reuşite, este recomandat să aveţi o viaţă sexuală normală şi să sporiţi numărul actelor sexuale în preajma ovulaţiei. Nu lăsaţi ca sexul să devină o sursă de stres, ajungând să faceţi prea mult sex din dorinţa de a nu rata nici o ocazie în care ai putea rămâne însărcinată, sau deloc, lucru absolut anormal.

Stilul de viaţă nesănătos

Un mod de viaţă dezorganizat poate fi un factor care vă va împiedica să faceţi un copil. Evitaţi să consumaţi alcool sau cafea, să fumaţi sau să vă enervaţi. Stresul, lipsa somnului, sunt absolut interzise. Înainte de a concepe un bebeluş, puneţi-vă la punct sănătatea.

Nu vă consultaţi cu medicul

Dacă aţi decis să concepeţi un copil, atunci fiţi buni şi consultaţi mai întâi un medic pentru a vă face toate testele medicale şi a primi sfaturi folositoare legate de conceperea bebeluşului vostru.

Transformarea conceperii unui copil într-o obsesie

Atunci când îţi orientezi toate eforturile de a concepe un copil, transformi această dorinţă într-o obsesie care poate dăuna organismului şi reduce şansele de a rămâne gravidă. E bine să vrei acest lucru, dar nu trebuie să te gândeşti doar la asta. Nu uita că înainte de a deveni mamă, mai eşti şi parteneră. Nu transforma conceperea unui copil într-un stres care-ţi poate distruge relaţia cu partenerul.

Calcularea incorectă a ovulaţiei

Mai puţine cupluri ştiu că doar sexul practicat în timpul ovulaţiei ajută la obţinerea sarcinii. E nevoie să calculaţi corect ovulaţia în ciclul menstrual pentru a spori şansele conceperii unui copil.

Înainte de a deveni părinţi, asiguraţi-vă că vă doriţi acest lucru cu adevărat. Fiţi fericiţi!

Sursa foto: www.fundeal.ro


Distribuie
..