Curiozităţi pe care nu le ştiai despre ATRACŢIA SEXUALĂ

Distribuie

Legăturile dintre oameni nu sunt întâmplătoare! De-a lungul anilor, studiile au demonstarat că detalii precum culoarea rochiei sau starea de spirit au un rol decisiv în reuşita (sau eşecul) unei legături între doi posibili parteneri.

Iată câteva realităţi descoperite despre atracţie, potrivit femina.rol.ro.

Culoarea care te face mai senzuală

Nu degeaba se spune că „roşu este culoarea pasiunii”. Bărbaţii consideră că femeile care poartă roşu sunt mai senzuale. Explicaţia pare să aibă legătură cu simbolurile culturale ce asociază culoarea cu romantismul (precum Ziua Îndrăgostiţilor, reprezentată de tot felul de inimioare roşii) dar şi cu instinctele primare, prin care culoare roşie este asociată cu sexul.

Bărbaţii sunt mai frumoşi atunci când eşti ameţită

Alcoolul dăunează sănătăţii, dar este benefic relaţiei. Testele au confirmat că după ce au băut un pahar de vin, femeile nu mai observă detaliile asimetrice ale feţei celui cu care stau de vorbă. O dată depăşită bariera fizică, atracţia sexuală este mai puternică.

Anumite miresme stârnesc pasiunea

Se pare că una dintre aromele care îi înebunesc pe bărbaţi este cea de levănţică.

În cazul sexului frumos, cele mai „excitante” arome sunt cele de castravete şi lemn dulce.

Omul potrivit, la locul potrivit

Poate o săptămână întreagă ai „visat” la tipul de la sală, dar într-o dimineaţă l-ai remarcat pe vecinul de la doi. Medicii spun că femeile aflate la ovulaţie manifestă o oarecare slăbiciune pentru bărbaţii cu trăsături dure şi muşchi bine conturaţi, în timp ce femeile aflate la menstruaţie îşi doresc bărbaţi cu trăsături mai fine.

Stresul echivalează cu tensiunea sexuală

Un bărbat care trece printr-o perioadă extrem de tensionată sau de stresantă are mai mari şanse să-ţi facă avansuri decât unul care nu trece printr-o asemenea situaţie.

Mărimea contează

Şi nu este neapărat vorba despre mărimea orgenelor sexuale.

Dacă semeni cu mama lui, ai toate şansele să fii cu el

Diverse cercetări au stabilit că bărbaţii se simt mai atraşi de femeile care le amintesc de mama lor. Specialiştii au numit-o „amprenta sexuală” – ceea ce sugerează că fetele pe care le agreăm atunci când suntem mari, ne sunt întipărite în memorie din perioada copilăriei.

Regula lui 5/15

Dacă un bărbat te atinge de 5 ori în 15 minute înseamnă că este interesat de tine. Numerele sunt simbolice, şi nu trebuie luate ca atare. Important este ca atunci când un bărbat te place, el face tot posibilul să te atingă, pentru a afla dacă şi tu eşti interesată de el: va încerca să te mângaie pe mână, îţi va da o şuviţă de păr după ureche, etc, etc. În funcţie de reacţia ta, el va insista sau va ceda.


Distribuie