Cum te ajută ASPIRINA să scapi de COŞURI

Distribuie

Aspirina este un medicament foarte eficient în cazul durerilor de cap, a răcelilor uşoare, etc. Dar este recomandată aspirina în cazul în care suferiţi de acnee? Iată cum te ajută aspirina să scapi de coşuri şi cum să o foloseşti ca un exfoliant excelent.

Exfoliant cu aspirină vs  exfoliant BHA

Aspirina este acid acetilsalicilic activ, în timp ce exfoliantele cu BHA conţin acid salicilic. Sunt cele două una şi aceeaşi substanţă activă? Nu.

Aspirina devine acid salicilic abia în stomac, odată ce este metabolizată. În plus, cantitatea de acid salicilic dintr-o aspirină este infimă şi ar fi nevoie de zeci de pastile de aspirină pentru câteva urme de acid salicilic bun pentru curăţarea tenului.

Care este exfoliantul potrivit pentru piele cu acid salicilic

Pentru ca un exfoliant pe bază de aspirină să fie bun, el trebuie nu numai să conţină acid salicilic în cantitatea corectă, dar să şi beneficieze de o formulă stabilă. Acidul salicilic are nevoie de un ph scăzut pentru a deveni eficient, ceea ce înseamnă că multe produse din comerţ nu funcţionează pentru că nu sunt dozate corect şi excipienţii anulează reacţia de exfoliere antiacneică.

libertatea.ro


Distribuie
..