Cum știi că sunteți pregătiți pentru un copil

Distribuie

Să fii un părinte bun nu înseamnă să fii pregătit pentru această meserie. Nimeni nu e niciodată pregătit. Oare căsnicia ta este pregătită pentru un copil?

Cei mai mulți aleg o vârstă arbitrară când vine vorba de căsătorie sau de primul copil. Acest moment este ales din propria noastră părere asupra maturității sau uneori are legătură cu presiunile pe care le face familia sau societatea asupra noastră.

Calitatea unei căsnicii este decisivă pentru dezvoltarea armonioasă a unui copil. Starea în care se află căsnicia ta este foarte importantă când alegi momentul potrivit să ai un copil.

Sunt însă semne care indică faptul că tu și soțul tău sunteți pregătiți pentru un copil.

 

  1. Ați trecut de perioada lunii de miere

Luna de miere este perioada când nu vă puteți ține deoparte unul de celălalt și timpul petrecut împreună este extrem de valorificat în gesturi romantice. E perioada în care lumea din exterior pur și simplu nu există pentru voi doi. Dacă ați trecut de această perioadă și relația voastră s-a călit, atunci e semn că puteți merge către următorul pas în relația voastră, un copil.

  1. Lucrați ca o echipă

Tu și soțul tău vă cunoașteți punctele forte și punctele slabe încât puteți să faceți orice împreună și vă puteți baza unul pe celalalt înseamnă că aveți deja ce trebuie pentru a putea avea grijă de un copil.

  1. Aveți o situație financiară mulțumitoare

Dacă aștepți să îți permiți o familie, să știi că acel moment nu va veni niciodată. Dacă nu sunteți chiar sărăci și vă puteți plăti datoriile și să vă bucurați de viață, atunci amândoi veți putea crește un copil.

  1. Știți să vă rezolvați problemele

În orice relație apar discuții, important este cum le rezolvați. Dacă aveți maturitatea necesară să vă rezolvați problemele cu calm este un început. Studiile arată că, după apariția unui copil, toate căsniciile se deteriorează, așa că ar fi util să știți deja cum să vă rezolvați conflictele.

 

  1. Aveți un plan pentru viitor

Viața e plină de suprize, dar ar fi bine să aveți setate niște obiective împreună. O căsnicie formată din doi oameni care au aceleași obiective este o căsnicie care merită un copil.

unica.ro.


Distribuie