Cum se schimbă calitatea SEXULUI odată cu vârsta

Distribuie

Mulţi oameni trăiesc cu impresia că odată ce înaintezi mai mult în vârstă, activitatea sexuală ia sfârşit cu totul. Există schimbări şi impedimente, însă oamenii fac sex în continuare. Află care sunt schimbările fiziologice ce au loc în organismul fiecăruia dintre noi cum se schimbă sexul odată cu vârsta.

Schimbările care au loc în corpul tău

Primele schimbări care au loc sunt cele la nivel hormonal – testosteronul în cazul bărbaţilor şi estrogenul în cazul femeilor încep să scadă gradual. Din cauza acestei scăderi, au loc mai multe schimbări de ordin fizic ce afectează abilitatea fiecăruia de a face sex, însă toate au soluţii, informează unica.ro.

Schimbările fiziologice la femei

Spre deosebire de bărbaţi, femeile trec prin schimbări mult mai drastice, ce pot afecta sever activitatea sexuală. Odată ajunse la menopauză, femeile nu mai pot avea copii, iar în multe cazuri şi contactul sexual devine dureros, din mai multe motive. Ţesutul vaginal se atrofiază şi se subţiază, iar vaginul îşi pierde abilitatea naturală de lubrifiere. Cervixul, ovarele şi uterul încep să scadă în dimensiuni, chiar şi ţesutul vulvar şi clitoridian, însă vestea bună este că, deşi devine mai mic, clitorisul nu îşi pierde şi sensibilitatea.

Nici orgasmul nu se va mai simţi ca înainte, ci devine mai puţin intens, contracţiile sunt în număr mai mic, iar în unele cazuri acestea pot fi chiar dureroase.

Schimbări fiziologice în cazul bărbaţilor

Pentru bărbaţi, schimbările nu au loc deodată, ci într-o perioadă prelungită de timp. Pentru că scade nivelul de testosteron, el va ajunge tot mai greu la o erecţie completă – dacă în tinereţe nu are nevoie decât de stimulare vizuală, odată cu vârsta va avea nevoie de tot mai multă stimulare fizică, manuală. Un bărbat ar mai putea avea probleme şi cu menţinerea erecţiei înaintea ejaculării, din cauza mai multor afecţiuni, precum diabet, hipertensiune sau aritmii.

O altă schimbare ce are loc este în calitatea şi cantitatea lichidului seminal ejaculat. Numărul spermatozoizilor scade şi puterea cu care este ejaculată sperma, asemenea.

Specialiştii mai spun că dacă o persoană a avut un libido pronunţat în tinereţe, la 20 de ani, cel mai probabil scăderea nu va fi atât de dramatică după 50 de ani. În schimb, dacă bărbaţii întrerup activitatea sexuală când înaintează în vârstă, le va fi mai greu să o reia, confruntându-se cu disfuncţii erectile şi alte astfel de probleme.


Distribuie
..