Cum să eviţi problemele în CĂSNICIE şi să ţii DIVORŢUL la distanţă

Distribuie

Pentru ca o relaţie sau chiar o căsnicie să fie la fel de dinamică şi de frumoasă ca în prima zi, amândoi cei implicaţi în ea trebui să fie conştienţi că odată ce formează un cuplu, trebuie să se şi comporte ca atare.

Iată ce trebuie să faci pentru ca relaţia ta să nu se încheie cu un divorţ:

Iată câteva sfaturi foarte eficiente pentru a nu-ţi pierde individualitatea în cuplu şi a nu sfârşi printr-un divorţ:

1. Ocupă-te de treburile tale de una singură – prea mult timp petrecut împreună distruge. Acordă-ţi timp să faci ce ai tu nevoie fără ca partenerul să fie mereu prezent. Femeile trebuie să profite de acele ore în care stau mult timp în baie, analizându-şi fiecare por sau epilându-se, aplicându-şi tot felulul de măşti de faţă, de păr, de corp fără să fie stresate că iubiţii le-ar putea vedea în astfel de situaţii. Acelaşi lucru este valabil şi pentru bărbaţi.Micile plăceri personale nu trebuie să dispară în căsnicie.

2. Citeşte o carte din când în când – dincolo de faptul că cititul relaxează, îţi dă o stare de libertate şi de bine. Acest lucru este esenţial pe parcursul relaţiei. Mulţi oameni spun că nu mai au subecte de discuţii după mult timp petrecut împreună. O carte oferă  această posibilitate şi nenumărate subiecte de discuţie. De asemenea, filmele ar putea fi motivele unei discuţii productive între voi doi.

3. Păstrează câteva secrete pentru tine – nu este bine să fii o carte deschisă în cuplu. Un secret al tău este important pentru bunăstarea psihică proprie. Poate fi vorba şi de nişte bani ascunşi, pe care îi păstrezi doar pentru tine. Orice-ar fi, important e ca soţul şi soţia să aibă un mic secret unul faţă de altul.

4. Spune ce te deranjează – Uneori, pentru a nu supăra pe cei din jur, nu spui tocmai tot ce de deranjează. Toate acestea însă se adună şi crează o presiune asupra ta. Orice motiv de supărare trebui spus cu voce tare, dar şi cu diplomaţie şi calm. Comunicarea deschisă în relaţia de cuplu, dar şi toleranţa fiecărui partener la problemele celuilalt pot ţine divorţul departe.


Distribuie
..