Cum să eviţi minciunile din viaţa unui cuplu

Distribuie

Îndrăgostiţii îşi spun întotdeauna adevărul şi fac tot posibilul ca relaţia lor să dureze şi să fie bazată doar pe adevăr. Această atitudine din partea unui cuplu exprimă o relaţie perfectă. Sigur că în viaţa reală, există situaţii când partenerii mint.

Pentru a preveni unele certuri, sau pur şi simplu pentru a se proteja, partenerii se mint unul pe altul. Spre exemplu, atunci când spun ceva de genul „nu îmi văd niciodată fostul iubit (ă)” de fapt, ei mint. Întâlnirea cu fostul iubit poate fi periculoasă pentru noua relaţie, căci porneşte gelozia, nesiguranţa şi intrigile. Dacă vrei să te întâlneşti neapărat cu fostul, strict prieteneşte, poţi să nu îi spui actualului. Dacă recurgi la acest gest, cel mai bine a fi să te asiguri că nu vor apărea probleme.

Atunci când servesc ceva, partenerii mint. Ei niciodată nu vor spune adevărul: câte pahare au dat peste cap, câte beri au băut, etc. Şi femeile, şi bărbaţii fac acest lucru. Dar care e motivul? Dacă vreţi să aveţi o relaţie normală şi să vă bucuraţi de încredere, ce-ar fi să spuneţi adevărul şi să nu vă ascundeţi. Dacă aveţi o relaţie serioasă, partenerul va înţelege.

Cuplurile care se cunosc de puţin timp, nu ştiu toate gusturile partenerilor. Atunci când oferă cadouri şi nu le sunt pe plac, spun: „mulţumesc, îmi place foarte mult”, pe când în realitate ştiu foarte bine că nu vor folosi cadoul respectiv.

Este bine ca data viitoare să faceţi nişte sugestii, căci nu are rost să aruncaţi banii pe nişte cadouri pe care nu le veţi folosi niciodată.

Cui îi pasă că iubita ta nu este cea mai bună gospodină, nu face mâncare sau cea mai minuţioasă curăţenie? LA sigur nu-ţi vei schimba iubita pentru aceste detalii. Să ştii că atunci când face ceva şi nu este perfect, nu trebuie să-i spui de acest lucru, las-o să creadă că este cea mai bună şi cea mai ordonată.

Astfel de minciuni nici nu pot fi considerate „minciuni” pentru că au în spate un scop nobil, plus că vin ca o motivaţie de perfecţionare în relaţie.

Dacă eşti adeptul adevărului şi numai a adevărului, cel mai bine ca de fiecare dată când ceva nu-ţi place, spune tot ce crezi.


Distribuie