Cum să aranjezi masa pentru o cină romantică de Valentine`s Day

Distribuie

I-ai luat un cadou şi vrei să-i pregăteşti şi o cină pe care să n-o uite prea repede. Chiar şi o cină intimă are nevoie de un oarece protocol, pentru ca totul să fie perfect. Iată cum să aranjezi masa simplu şi rapid de Sfântul Valentin şi ce specialităţi recomandă cunoscătorii.

În toată lumea, există câte un protocol pentru orice fel de masă, de la cele intime până la cele sofisticate. Autoarea Monica Eva Anescot ne-a prezentat pe larg fiecare indicaţie în cartea ei recent publicată „Ghid de protocol sau arta de a primi cu eleganţă“.

Nu trebuie să-ţi lipsească din bibliotecă, dacă intenţionezi să urmezi un protocol acceptat pe tot mapamondul. Dar pentru a-ţi face o părere, iată câteva idei simple pentru o cină romantică, potrivit http://www.csid.roÎn primul rând, camera în care vrei să îi oferi iubitului delicii excelente pentru papilele gustative nu ar trebui să fie scăldată în lumină, dimpotrivă.

Sigur, nici nu e indicat să nu vadă pe ce tacâmuri pune mâna. Ar fi ideală o masă rotundă pentru că favorizează conversaţia, dar dacă nu ai, nu te stresa prea tare. La majoritatea cinelor, faţa de masă e albă sau de culoarea untului, dar fiind o cină intimă, poţi să dai curs imaginaţiei şi să alegi o faţă de masă în culoarea preferată a iubitului tău.

Sigur, culoarea unanim acceptată de Valentine’s Day este roşu, dar dacă ştii că nu îi place, nu îl deranja vizual insistând pe această culoare. În mijlocul mesei, pune un bol de sticlă cu câteva flori simple, iar apa poate să aibă aceeaşi nuanţă ca şi faţa de masă. Există la florării substanţe care colorează apa aşa cum doreşti.

Şi ca să nu combini prea multe nuanţe, alege flori albe. Pe masă, mai există loc pentru două cupe în care pui apa rece şi câte o lumânare mică, uşoară şi neparfumată care va pluti. Ar fi bine ca lumânările să nu fie parfumate pentru că deturnează mirosul mâncării.

Pe masă, pui farfurii moderne, pătrate, în nici un caz cele de la bunica cu monograma. Iar ele se aşază la trei centimetri de marginea mesei, una mare dedesubt şi una mică deasupra pentru că nu urmează să îi serveşti iubitului tău zece feluri de mâncare, ci doar două: un fel principal şi un desert.

Apoi ai nevoie de tacâmuri de masă şi tacâmuri de desert. Cuţitele se pun în dreapta farfuriei, furculiţele în stânga, în funcţie de ordinea în care vor fi întrebuinţate. În faţa farfuriilor, pui un pahar de şampanie, unul de apă şi unul de vin roşu sau alb. Apoi pâinea se pune într-un coşuleţ.

Şi ce mâncăm?

Răspunsul cel mai bun este: ce vă place. Cel mai probabil o să vrei să îi serveşti ceva special, iar pentru un deliciu culinar, indicat ar fi un vin uşor. Vinul alb şi şampania se răcesc înainte de masă.

Dacă însă nu există un fel de mâncare preferat de amândoi, cel mai bine ar fi ca înainte de această cină să îţi întrebi iubitul într-un context oarecare ce îi place cel mai mult să mănânce atât ca fel principal, cât şi ca desert. Şi după ce afli, cumperi un vin adecvat.

În general, la peşte se serveşte vin alb şi la carne vin roşu. În cazul în care în bucătăria personală îţi ies felurile de mâncare preferate de el, poţi să prepari singură tot ce vei pune pe farfurie. Dacă însă ştii bine că eşti un dezastru la capitolul gătit, cel mai bine ar fi să comanzi această mâncare.

Dacă se răceşte, o pui puţin la cuptorul cu microunde şi astfel faci din cină un succes. Şi, de asemenea, cumperi desertul. Chiar dacă iubitul tău îşi va da seama că nu eşti o bucătăreasă impecabilă, o să poată totuşi să savureze un gust delicios. Iar în afară de aceste câteva reguli prezentate, simţul umorului e vital.


Distribuie
..