Cum influențează frumusețea rezistenţa unui CUPLU

Distribuie

Frumusețea fizică este esențială în procesul de seducție, însă nu și când vrei să construiești o relație de durată. Pentru femei, frumusețea fizică este un criteriu mai puțin important decât pentru bărbați în ceea ce privește alegerea partenerului. Vezi mai jos detalii.

Noțiunile de slab, gras, frumos, urât nu au aceeași semnificație pentru toți. Doi parteneri de cuplu, care, luați separat, nu par deloc atrăgători, pot degaja când sunt împreună o armonie care îi face frumoși tocmai pentru că între corpurile lor există o chimie subtilă, scrie fabuloase.ro.

În plus, percepția asupra frumuseții și a importanței sale în relațiile amoroase se schimbă de-a lungul timpului. Pentru cei abia ieșiți din adolescență, fizicul e un element preponderent de integrare sau de respingere a lor în  mediul în care trăiesc. Socializarea, acceptarea într-un grup, raporturile cu sexul opus sunt condiționate în mare parte de semnele exterioare.

La ieșirea din adolescență, admirația pentru frumusețe este o dovadă de imaturitate, de credulitate, pentru că frumusețea fizică este asociată cu aceea a sufletului.

Apoi, după diverse experiențe, înțelegem că nu există în mod obligatoriu o legătură între cele două. De atunci, ne interesăm mai mult de aspectele interioare.

În faza construirii unei relații de  cuplu, frumusețea rămâne o motivație, un punct de referință, dar rolul său este mai determinant în faza inițială, a apropierii, decât pe termen lung, când contează mai mult compatibilitatea emoțională, psihologică și intelectuală între parteneri.

 

 


Distribuie