Cum afli dacă eşti dependentă de BĂRBAŢI

Distribuie

Oamenii pot deveni dependenţi de aproape orice, iar dependenţa consta în orice activitate pe care continui s-o faci, în ciuda consecinţelor fizice sau emoţionale negative severe. Poţi deveni dependentă de iubitul tău, dacă relaţia este una sanatoasă. Dar dacă este toxică, primul pas este să îi pui punct şi să mergi mai departe. Cum afli dacă eşti dependentă de barbaţi?

Nu îţi place să fii singură. Nu te simti bine atunci când nu te afli într-o relaţie de cuplu, eşti tristă, nu-ţi găseşti locul şi simţi un gol în tine.

Trebuie să fii alături de bărbatul tău – bărbatul cu care eşti într-o relaţie – chiar dacă atunci când sunteţi împreună te simţi mai rău decât atunci când eşti singură.

Mănânci mai mult decât este necesar, consumi băuturi alcoolice sau iei medicamente ca să poţi face faţă stresului relaţiei de cuplu în care te afli. Ai putea chiar să faci exerciţii fizice mai mult decât ai nevoie, să tragi prea mult de tine, doar pentru a evita să te gândeşti la relaţia ta şi să scapi, măcar pentru câteva minute, de acele gânduri.

Adesea te gândeşti că ar trebui să te desparţi de el sau să divorţezi, ca ar trebui să-l laşi baltă, însă nu reuşeşti să faci niciun demers în acest sens, pentru că asta ar putea strica relaţia dintre voi doi.

Încerci în mod constant să îl controlezi, să îi schimbi comportamentul în ceva ce tu consideri mai bun pentru el. Vrei neaparat să-şi găsească un loc de muncă mai bun, să nu mai înşele, să nu mai stea până târziu la calculator, să nu mai comunice cu fosta sa iubită, să îşi administreze mai bine finanţele şi aşa mai departe.

Te simţi mai bine atunci când vezi o femeie singură şi chiar îţi este mila de ea, gândindu-te că măcar ai un iubit, cu toate ca nu eşti fericită alături de el.

Eşti de părere că este mai important să păstrezi relaţia de cuplu decât să fii tu linistită, împăcată cu tine, fericita sau să aperi principiile în care tu crezi.

Consideri că bărbatul tău sau barbaţii în general sunt responsabili pentru fericirea ta şi crezi că fără un bărbat alături nu te poţi simţi bine, nu te poţi face singură fericită.

Te aştepţi să întâlneşti bărbatul perfect, cel la care ai visat dintotdeauna, sau să-l schimbi pe cel cu care eşti într-o relaţie, ca să simţi că în sfarşit poţi fi fericită.

Ai dezvoltat anumite afecţiuni de când ai început relaţia, probleme care nu erau acolo înainte să-l cunoşti: gastrita, oboseala, eczeme sau tot felul de alte probleme de sănătate ce apar pe fond nervos.

sursa:bzi.ro


Distribuie
..