Cele mai comode poziţii de a dormi în doi (FOTO)

Distribuie

Dacă abia ai început o relaţie şi te-ai obişnuit să dormi singură, încă o personă în pat îţi poate provoca disconfort, insomnie sau stări de nervi. Somnul alături de cineva este o artă. Odată deprinsă, poţi descoperi câteva poziţii incredibil de comode pentru somnul cu persoana iubită.

 
Scriitoarea Evany Thomas, povesteşte în cartea sa  “The Secret Language of Sleep: A Couple’s Guide”, că modul în care dormi noaptea, de la poziţie la cât de bine te odihneşti, poate întări relaţia de cuplu, dar o şi poate fragiliza. Pentru a evita consecintele negative ale mai multor nopţi nedormite şi pentru a menţine  relaţia, Thomas recomandă patru pozitii de dormit în doi cât se poate de intime.

1. Poziţia „Excalibur”

Unul doarme pe spate, celălalt uşor pe-o parte. Persoanele care dorm pe spate şi îşi ţin braţele cumva pe lângă corp îşi detensionează astfel umerii în timp ce dorm, iar atingerea partenerului cu piciorul sporeşte intimitatea şi senzaţia de siguranţă atât noaptea, cât şi pe termen lung în relaţia de cuplu.

2. Poziţia spate-n spate

Unul doarme pe burtă, celălalt pe-o parte. Poziţia este ideală pentru cei care adoră momentele de tandreţe căci există contact fizic aproape permanent, pe o bună parte din lungimea corpului, între parteneri.

3. Poziţia „Paper Dolls”

Amândoi partenerii dorm pe spate. Deşi aceasta poziţie nu permite foarte mult contact fizic, pe timpul nopţii, o simpla ţinere de mână sau un mic joc al picioarelor care se ating este suficient pentru a stabili contactul intim între partenerii adormiţi.


4. Poziţia „Lingura”

Amândoi pe o parte şi lipiţi unul de celălalt. Dormitul pe spate ajută la detensionarea coloanei vertebrale, fiind o poziţie exceptional de bună pentru cuplurile în care unul sau ambii parteneri au probleme cu spatele. Singurul dezavantaj este acela ca o piele descoperită pe alta piele descoperită se transpira în timp, mai ales în timpul nopţii.

Somn dulce să aveţi!


Distribuie