Cele 3 ingrediente necesare pentru o relație de lungă durată

Distribuie

Există numeroși experți în relațiile de cuplu, care îți pot spune cum poți avea o relație de lungă durată. De asemenea, există și mii de cărți de self-help care scriu rețetele succesului în relațiile de cuplu. Oriunde ai căuta, întotdeauna reies 3 ”ingrediente” principale, necesare în orice fel de relație. Iată-le:

Nu este deloc greu să ai o relație de cuplu frumoasă, de lungă durată, care să fie un iaz de fericire pentru tine și partenerul tău. Nu trebuie să aplici metode complicate de relaționare sau să te schimbi ca să fiți bine în permanență. Ci ai nevoie doar de trei lucruri importante, pe care să le ai mereu în vedere, scrie avantaje.ro.

Onestitate

Chiar dacă uneori ai senzația că dacă îi ascunzi o parte de adevăr îl protejezi, nu faci decât să pui mai multă presiune pe relația ta de cuplu. Fie vorba și de cele mai mici lucruri – de exemplu atunci când el gătește un fel de mâncare care ție îți displace, dar îl mănânci doar ca să nu-l rănești – adunate, pot cauza probleme de încredere în cuplu de-a lungul timpului. Desigur, modul în care îi spui că nu ești de acord cu un anumit lucru sau că tu preferi altceva este foarte important.

Angajament

Ca o relație să ajungă rezistentă în timp, trebuie să îi arăți partenerului că îți pasă de el și că îți dorești un viitor alături de el. poți face acest lucru în numeroase moduri – de la planificarea vacanțelor împreună, cu luni înainte, la participarea împreună la evenimente de familie și până la căsătorie. Pe scurt, dacă vrei o relație fericită și de lungă durată, arată-i că îți dorești acest lucru prin orice gest.

Comunicare

Comunicarea stă la loc de glorie în orice relație de cuplu fericită. Comunicarea înseamnă să îi poți transmite lucrurile bune, dar și cele negative, într-un mod în care partenerul să înțeleagă exact ce vrei să zici. De asemenea, comunicarea înseamnă să puteți discuta despre lucrurile importante fără să se încingă spiritele, iar atunci când apar probleme să funcționați ca o echipă și să găsiți soluții împreună. Comunicarea, alături de onestitate și angajament, poate da direcția unei relații de cuplu reușite – cu cât reușești să comunici mai sănătos, cu atât vei ști mai bine unde vă situați și care sunt pașii următori.


Distribuie
..