Ce se întâmplă dacă faci sex prea des. Cinci afecțiuni care apar în urma exceselor

Distribuie

Contactele sexuale repetate slăbesc imunitatea şi favorizează apariţia infecţiilor urinare şi a inflamaţiilor genitale. Anumite studii vorbesc şi despre riscul de cancer la prostată.

Ce e prea mult strică. Studiile au dovedit că partenerii foarte „activi” sexual se pot confrunta cu probleme de sănătate, de la afecţiuni minore, până la slăbirea imunităţii şi afecţiuni ale prostatei. Vi le prezentăm pe cele mai frecvente, dar şi soluţii de prevenire. 

1. Inflamare şi dureri în zona genitală. Actele sexuale repetate fac ca lubrifierea naturală să scadă. Aşa că dacă vă pregătiţi pentru un maraton sexual, înarmaţi-vă cu un lubrifiant pe bază de apă, care va suplimenta lubirifierea naturală. 

2. Infecţii urinare. 
Penetrările repetate favorizează introduceea de bacterii în uretra femeii, fapt ce poate cauza cistită, o infecţie urinară care recidivează des. Acest lucru nu înseamnă automat o igienă precară, întrucât şi sperma conţine enzime care favorizează apariţia unor infecţii şi iritaţii.

3. Dependenţa de „hormonul fericirii”. În timpul actului sexual, creierul eliberează dopamină, un neurotransmiţător care creşte libidoul şi conferă o stare de bună-dispoziţie. În momentul în care faceţi prea mult sex, organismul începe să aibă nevoie din ce în ce mai mult de acest hormon pentru a se simţi bine şi pentru a menţine apetitul ridicat. 

4. Slăbirea imunităţii. Contactele sexuale repetate slăbesc imunitatea şi favorizează apariţia infecţiilor urinare şi a inflamaţiilor genitale. 
5. Afecţiuni ale prostatei.
 Anumite studii vorbesc şi despre riscul de cancer la prostată.

realitatea.net


Distribuie
..