Ce se întâmplă dacă faci SEX în fiecare zi? Sigur nu bănuiai asta

Distribuie

Unele cupluri se confruntă cu problema frecvenţei sexului. În timp ce – de obicei – el ar vrea ca partidele de amor să fie mai dese, ea se eschivează şi caută tot felul de scuze ca să mai evite, încă o dată, o noapte tandră.

Psihologii spun că sexul frecvent este benefic atât pentru starea de bine a fiecărui partener, cât şi pentru închegarea relaţiei. Astfel, dacă un cuplu face sex aproape zilnic, sunt mari şanse să scape de stress, să se relaxeze, să-şi îmbunătăţească sănătatea. „Sexul este creat ca să te facă să te simţi bine cu un motiv. Dacă îl faci cu o persoană pe care o iubeşti, îl recomand în primul rând pentru relaxare, pentru o respiraţie corectă şi pentru tonificarea muşchilor”, spune un cercetător în evoluţia umană, Helen Fischer.

Cercetătorul mai spune că există anumite culturi, precum cele din Kalahari, în care oamenii obişnuiesc să facă sex zilnic strict pentru relaxare.

Pe lânngă beneficiile aduse sănătăţii, psihologii spun că sexul frecvent sporeşte, de fapt, dorinţa în cuplu, cu toate că mulţi cred că dacă au parte de amor des, atracţia scade.

Un blogger, Brittany Gibbons, a luat decizia ca, timp de un an, să facă sex cu iubitul ei zilnic. „Am scăpat de anxietate şi de proasta impresie despre mine pe care o aveam. El era mult mai sexy decât mine”, a spus ea, citată de huffingtonpost.co.uk, Aşadar, sexul zilnic poate spori încrederea de sine.

romaniatv.net.


Distribuie
..