Ce să faci dacă ţi s-a rupt PREZERVATIVUL în timpul sexului

Distribuie

Se mai întâmplă şi astfel: te laşi dus de valul pasiunii, nu pui cum trebuie prezervativul sau poate uiţi să îi verifici data expirării, demult depăşită. Cert este că, după ce îţi revii în simţiri, constaţi dezastrul:prezervativul s-a rupt în timpul partidei de sex! Ce-i de facut, în acest caz? Iată câteva sugestii.

Testul HIV

În special dacă vorbim despre un accident petrecut în timpul unui „one night stand”, pasul următor este testarea HIV. În situaţia în care unul dintre voi are HIV, partenerul încă neinfectat poate solicita în următoarea zi un tratament de profilaxie specific, care are scopul de a proteja organismul împotriva unei potenţiale infecţii, scrie bzi.ro.

Bineînteles, pe lângă testarea HIV, ar putea fi necesar să faci şi alte teste, pentru alte boli cu transmitere sexuală, fie că măsura preventivă, fie pentru a elimina pericolul contractării unei afecţiuni de care partenerul sexual suferă deja.

Pastila de a doua zi

Dacă te temi că acel accident nefericit s-ar putea traduce printr-o sarcină nedorită, nu îţi rămâne decât să recurgi la soluţia pastilei de a doua zi. Deşi este eficientă dacă este administrată în primele 72 de ore de la contactul sexual neprotejat, eficienţa acesteia este mai mare dacă este luată în primele 24 de ore.

După administrare, te-ai putea confrunta cu efecte secundare precum stări de greaţă, vomă, dureri abdominale, oboseală, dureri de cap şi dereglări menstruale.

Reţine, de asemenea, că riscul de a rămâne însărcinată este în continuare prezent, chiar şi după administrare. Astfel, dacă menstruaţia îţi întârzie mai mult de o săptămână, procură-ti un test de sarcină, întrucât este foarte posibil să fi rămas însărcinată.

Evită alte accidente similare

După ce panica iniţiala a trecut, iar tu şi partenerul aţi luat măsurile de mai sus, este cazul să vă puneţi câteva întrebări. Cum s-a petrecut accidentul, pănă la urmă? În definitiv, un prezervativ nu se rupe cu foarte multă uşurinţă! Aflaţi care sunt cauzele care au favorizat accidentul şi asiguraţi-vă că luaţi măsurile care se impun pentru a evita viitoarele întâmplări neplăcute de acest tip.


Distribuie