Ce lucruri ciudate se întâmplă atunci când eşti ÎNDRĂGOSTITĂ

Distribuie

Când un om este îndrăgostit, până şi ochii iradiază de o lumină bizară, de nedescris în cuvinte. Se spune că sentimentul de dragoste vine şi se localizează în inimă şi în acelaşi timă fluturasii din stomac. Pe lână faptul că fluturaşii din stomac provoacă o stare de plutire, în comportamentul omului se mai observă o serie de schimbări ciudate.

Îţi descoperim care sunt toate schimbările care au loc în organism atunci când eşti îndrăgostită:

Dragostea este asemănată cu drogurile
În momentul în care trăieşti o poveste de dragoste  componentele de „extaz” care îţi inunda creierul – oxitocina, dopamina, adrenalina şi vasopresina – sunt similare cu cele care se eliberează când se consumă heroina.

Comunicabilitatea
Fiind îndrăgostită te simţi mai sigură pe tine, aşa că nu mai întâlneşti vreo barieră în comunicare cu cei din jur, mai ales cu persoana iubită. Creierul uman decide în 20 de minute dacă o persoană este de încredere sau nu. De aceea, povestirea unor evenimente intime este un semn că îti doreşti o relaţie de durată cu respectiva persoană.

Fiori
Fiorii sunt o reacţie a organismului la atingerile pasionale sau chiar şi de la cuvintele frumoase pe care le pronunţă la ureche. Acelaşi lucru se întâmplă când asculţi o melodie emoţionantă sau când vezi o scenă frumoasă dintr-un film.

Uiţi de prieteni
Fiind într-o relaţie, în mod inconştient uiţi de toţi şi de toate, iar din acest motiv pot apărea conflicte cu prietenii. Acum persoana iubită îţi înlocuieşte orice hobby şi prieteni.

Eşti mai calmă
Dragostea calmează. Dacă înainte reacţionai la orice situaţie enervantă, acum eşti mult mai tolerantă, asta pentru că hormonul „dragostei” te îndeamnă să fii mai cumpătată şi mai prietenoasă.

Nu ai dureri de cap
Când iubeşti uiţi de pastilele cu ibuprofen deoarece nu mai ai nevoie de ele. Această „relaxare” a durerilor de cap se datorează, de asemenea oxitocinei.

Tu ce comportament ai când eşti îndrăgostită?


Distribuie
..