Ce înseamnă o femeie FRIGIDĂ şi cum soluţionezi problema

Distribuie

Lipsa dorinţei sexuale, dificultate să ajungi la orgasm, lipsa interesului în orice fel de contact fizic afectuos. Acestea sunt doar câteva din „simptomele” frigidităţii. Află ce înseamnă să fii frigidă şi care sunt soluţiile acestei disfuncţii.

Ce este frigiditatea

Din punct de vedere psihologic, frigiditatea înseamnă inabilitatea unei femei să ajungă la orgasm în timpul actului sexual. Popular, mai înseamnă şi lipsa interesului în contactul fizic de orice fel, lipsa apetitului sexual şi a dorinţelor erotice, lipsa oricărui răspuns la stimulii sexuali, potrivit unica.ro. Aparatul genital nu răspunde în niciun fel, aşadar vaginul rămâne uscat, nu există excitare, iar sexul este văzut doar ca o datorie faţă de partener în cele mai multe cazuri.

Cauzele frigidităţii

Mai multe studii efectuate de-a lungul timpului au descoperit cauzele posibile ale acestei disfuncţii sexuale. Pornind de la abuzul sexual în copilărie şi până la societatea în care femeia frigidă a crescut, toate sunt de cele mai multe ori cauze psihologice:

Factorii individuali sunt cei care ţin de propriile credinţe şi valori, de multe ori greşite privind activitatea sexuală, iar din această cauză o femeie poate ajunge să nu mai simtă nimic în faţa stimulilor sexuali. Stresul, oboseala şi starea de sănătate sunt de asemenea factori care pot duce la lipsa apetitului sexual, însă pe termen limitat dacă femeia afectată reuşeşte să îşi dea seama de problema cu care se confruntă. Un alt factor care poate determina frigiditatea este expunerea la prea multă pornografie, ce duce la o imagine de sine foarte proastă, stimă de sine scăzută şi mai departe lipsa dorinţei sexuale.

Factorii emoţionali, psihologici, au un impact negativ asupra femeii dacă între parteneri comunicarea este foarte defectuoasă. În timp, răspunsul sexual poate să dispară cu totul dacă cei doi parteneri rămân şi se afundă în situaţia creată între ei. De asemenea, din cauza lipsei de informare corectă despre interacţiunile sexuale, din cauza vinovăţiei simţite şi teama de a fi văzută goală de către un bărbat, o femeie poate ajunge frigidă.

Factorii fizici sunt problemele de sănătate din cauza cărora se ajunge la această disfuncţie sexuală. De cele mai multe ori problemele sunt la nivelul circulaţiei sanguine sau cele de tip neurologic şi afectează bărbaţii şi femeile deopotrivă. Şi femeile cu diabet pot prezenta această problemă în timp, odată cu evoluţia bolii, însă nu toate femeile care suferă de această boală se pot confrunta cu frigiditatea.

Factorii sunt de mai multe tipuri şi dispersaţi pe categorii, însă medicii specialişti au descoperit că şi un mix al tuturor acestor factori duce la frigiditate, cei mai pronunţaţi fiind cei psihologici şi emoţionali.

Cum se poate trata frigiditatea

Au existat mai multe tipuri de medicamente care ar fi putut reface sau îmbunătăţi apetitul sexual al femeii, însă acestea nu au fost aprobate. Totuşi, soluţia este ca femeia să meargă la specialişti – medici şi terapeuţi sexuali – pentru a lua în considerare toţi factorii care au predispus-o la frigiditate. Până în prezent, s-a dovedit că factorii psihologici au fost principali în apariţia acestei disfuncţii, aşadar poţi merge iniţial la psihoterapeut de la început, iar el îţi poate spune dacă ai nevoie de terapie sexuală sau un tratament pentru afecţiuni de ordin fizic.


Distribuie
..