Ce faci când iubitul tău refuză PREZERVATIVUL

Distribuie

Bărbaţii primesc senzaţii mai plăcute de la sex fără prezervativ, de aceea, deseori ignoră acest „accesoriu”. Dacă te obligă să nu folosiţi prezervativul, ar trebui tu să fii mai responsabilă şi să îi explici că îţi doreşti siguranţă, mai ales dacă îl cunoşti puţin timp.

  Pentru a avea o viaţă sexuală fără surprize îţi povestim cum faceţi totuşi ca viaţa voastră sexuală să fie o aventură sigură.

Cum vorbeşti cu el despre prezervativ şi contracepţie

Chiar dacă eşti tobă de informaţii, nu te apuca să-i ţii o pledoarie ca la ora de dirigentie, pentru că se va simţi intimidat sau plictisit. Abordează mai degrabă subiectul în aşa fel încât să-l faci să înţeleagă cât de importantă este folosirea unei metode de contracepţie eficiente şi adecvate pentru sănătatea vieţii voastre sexuale, scrie bzi.ro. Explică-i că un avort nu este doar foarte neplăcut, dar, din cauza unor complicaţii, îţi poate pune viaţa în pericol şi vă poate răpi şansa de a (mai) deveni părinţi atunci când o să doriţi acest lucru. De asemenea, spune-i că te-ai simţi mult mai relaxată şi te-ai bucura mai mult de viaţă voastră sexuală dacă aţi folosi o metodă contraceptivă. Dacă sunteţi un cuplu proaspat, abia la început, şi vă stânjeneşte foarte mult această discuţie, având, în plus, nelămuriri, vă puteţi adresa unui cabinet de planificare medicală.

Responsabilitatea vă aparţine amândurora

Considerând că femeia este cea care trebuie să aibă grijă „să se ferească”, mulţi bărbaţi refuză să folosească prezervativul. Şi cum, în multe cazuri, femeile nu iau pastile contraceptive sau nu folosesc o altă metodă contraceptivă modernă, se ajunge la improvizaţii de tipul metodelor contraceptive tradiţionale, care sunt departe de a fi sigure. Însă mentalitatea conform căreia femeia, ca parte imediat afectată în cazul unei sarcini nedorite, e singura responsabilă, singura care trebuie să se intereseze de folosirea contracepţiei este foarte greşită. Pentru că, atât timp cât formaţi un cuplu, trebuie să vă asumaţi la unison bunele şi relele vieţii în doi.

Alegeţi împreună metodă de contracepţie

Fiecare cuplu are un profil aparte, care necesită o metodă de contracepţie adecvată nevoilor sale. De altfel, chiar în interiorul cuplului pot apărea în timp modificări care să determine schimbarea metodei de contracepţie folosite până atunci. Aşadar, este important sa reţii că, pentru a avea o viaţă sexuală sanatoasă, lipsită de consecinţe negative, trebuie să alegi o metodă de contracepţie eficientă, care să se potrivească cel mai bine nevoilor tale.

Nu te lasă păcălită de aparenţe

Pentru siguranţă ta, ar fi bine să nu uiţi nicio clipă că orice contact sexual neprotejat poate duce la o sarcină nedorită. Nici în ceea ce priveşte bolile cu transmitere sexuală lucrurile nu stau altfel. Cu atât mai mult dacă nu ai un partener de sex constant. Folosirea protecţiei pe criteriul „nu pare genul care să aibă vreo boală venerică” sau „e prea drăguţ ca să aibă vreo boala” se poate dovedi a fi o tactica extrem de paguboasă pentru tine.


Distribuie
..