Ce DESCOPERIRI a făcut ştiinţa despre SEX în anul 2013

Distribuie

Ca în fiecare an, oamenii de știință au făcut o mulțime de cercetări şi descoperiri despre sex . Nici anul care tocmai s-a scurs nu a fost neglijat. Vezi mai jos patru dintre cele mai interesante şi captivante dintre aceste descoperiri.

1.”Ochelarii de bere” chiar există

Deformarea realității prin consumul de alcool există cu adevărat, însă “ochelarii de bere” funcționează în mod invers decât au tendința oamenii să creadă, scrie fabuloase.ro. “Ochelarii de bere” nu îi fac pe ceilalți mai atrăgători, ci fac ca persoanele care consumă alcool să se creadă mai frumoase, a demonstrat un studiu al cercetătorilor francezi distins cu faimosul premiu Ig Nobel (anti-Nobel).

2. Persoanele cu IQ ridicat sunt mai “obraznice” în pat

Potrivit unui studiu realizat de producătorul de jucării erotice Lovehoney, persoanele cu IQ-uri ridicate sunt mai dispuse să experimenteze în pat. Compania a descoperit că studenții de la universitățile britanice de elită cheltuiesc mai mulți bani pe jucării erotice decât colegii lor de la universități mai puțin renumite. Studiul nu are prea mari pretenții academice, însă a fost citat pe scară largă în presa internațională.

3. Și femeile, și bărbații mint în legătură cu numărul partenerilor, dar în mod diferit

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea de Stat Ohio a demonstrat că și femeile, și bărbații mint în legături cu numărul persoanelor cu care au întreținut relații sexuale, dar o fac într-un mod diferit unii de ceilalți.

300 de studenți și studente au răspuns la un chestionar legat de activitățile pe care le desfășoară în viața de zi cu zi, după care au fost conectați la un detector de minciuni nefuncționali și au fost rugați din nou să răspundă la aceleași întrebări. Participanții la studiu au dat de această dată răspunsuri diferite în ceea ce privește viața lor sexuală, au constatat cercetătorii. Bărbații au raportat mai puține partenere de sex când au fost conectați la detectorul de minciuni, iar femeile mai mulți parteneri.

4. Mărimea contează 

O echipă internațională de cercetători a stabilit că femeile îi consideră mai atrăgători pe bărbații cu penisul mai mare. Modelul folosit de cercetări prezice că penisul cel mai atrăgător ar măsura 12,8-14,2 centimetri în stare flască. Această dimensiune ideală este mai apropiată de media înregistrată în rândul populației (de 9 centimetri) decât dimensiunile ideale prezise de acest model pentru alte trăsături ale corpului, sugerând că femeile preferă ca raportul umeri/șold și înălțimea să fie mai mari în dauna unei dimensiuni extreme a penisului.

 


Distribuie
..