Cât de sănătos sau NESĂNĂTOS este lubrifiantul pe care îl foloseşti

Distribuie

Ar trebui să apelezi la lubrifiant pentru partidele de sex din mai multe motive, ca activitatea sexuală să fie mai plăcută pentru amândoi. Dar produsele care îţi vin în ajutor nu sunt atât de sănătoase. Află ce ingrediente periculoase conţine lubrifiantul.

Principalele motive din care vaginul tău nu se mai lubrifiază natural destul de bine sunt variate: vârsta, menopauza, nivelul scăzut de estrogen din corp după naştere şi în timpul alăptării, consumul de băuturi alcoolice sau droguri, pilulele anticoncepţionale, scrie unica.ro. De aceea medicii ginecologi recomandă folosirea lubrifiantelor pentru partidele de sex. Vezi ce conţin acestea:

Parabeni, uleiuri şi glicerină

Mucoasa care îmbracă vaginul pe dinăuntru este sensibilă la toate produsele, obiectele, organele şi substanţele care ajung la ea. Mucoasa este foarte permeabilă, mult mai permeabilă ca pielea, aşa că substanţele chimice pot ajunge în organism foarte uşor, de aceea trebuie să fii foarte atentă la ceea ce cumperi, atunci când îţi alegi lubrifiantul.

Cele mai multe produse lubrifiante care se găsesc pe piaţă conţin parabeni, glicerină şi alţi compuşi, benzoat de sodiu şi uleiuri minerale care sunt, de fapt, parafină lichidă. Parabenii imită estrogenul şi au fost adesea corelaţi de apariţia cancerului de sân. În plus, parabenii pot afecta dezvoltarea corectă a organelor sexuale ale fătului.

În organism, glicerina este transformată în glucoză, ceea ce poate cauza candidoza sau să irite pielea din zona intimă şi s-o usuce. Benzoatul de sodiu este antibacterial şi antifungic în industria alimentară, însă găsit în produsele de tipul lubrifiantului sau cremelor pentru corp irita pielea şi chiar poate dezactiva anumite părţi ale ADN-ului, spun unii specialişti.

Tot benzoatul de sodiu mai este asociat cu insuficienţa hepatică şi boala Parkinson. În combinaţie cu vitamina C, benzoatul de sodiu devine cancerigen. Parafina lichidă acoperă pielea şi astupă porii, astfel că nu mai poate respira.

Ce lubrifiant poţi alege

Cu toate ingredientele periculoase pe care le conţin lubrifiantele artificiale, cea mai sănătoasă alegere pe care o poţi face este să cumperi un astfel de produs natural, ecologic, organic. Ingredientele mai degrabă ar trebui să-ţi amintească de o reţetă pentru mâncare decât de un produs adjuvant în partidele sexuale.

De exemplu, pentru un plus de stimulare şi un gust plăcut, poţi alege un lubrifiant ce conţine ginseng şi stevia. O altă alegere sănătoasă este un lubrifiant produs din uleiuri naturale.

Din nefericire, lubrifiantele organice nu se găsesc atât de uşor şi în niciun caz în hypermarketuri sau la farmacie. Ai putea încerca la un plafar mare sau să le comanzi de pe Internet.


Distribuie
..