Cât de DES ar trebui să facem SEX

Distribuie

Cât de des ar trebui să facem sex? De două ori pe săptămână ar fi media mondială, dar sexologii sunt de părere că frecvenţa sexului diferă de la cuplu la cuplu. De exemplu, cuplurile care locuiesc împreună fac sex de 146 de ori pe an, în timp ce cuplurile căsătorite doar de 98 de ori pe an. Cei fără un partener stabil nu se bucură de sex decât de 49 de ori pe an. Totuşi, există cupluri care fac sex în toate cele 365 de zile ale unui an.

Aşadar, nu există un răspuns corect la întrebarea “Cât de des ar trebui să facem sex?”! De ce îl mai căutăm atunci? Pentru că ne-am dori să existe o medie la care să ne putem raporta, atunci când nu suntem mulţumite de frecvenţa cu care facem sex. Deşi nu putem stabili cât de des “e bine”, poţi afla ce anume înfluenţează frecvenţa cu care faci sex.

Doctorul Krista Bloom precizează că există şapte factori care influenţează frecvenţa sexului în cuplu. Dacă analizezi factorii respectivi, afli cum poţi să faci sex mai des sau mai rar, în funcţie de preferinţe.

1. Cât de bine vă înţelegeţi

Certurile constante răresc partidele de sex, pentru că ele vă afectează emoţional. Doctorul te sfătuieşte să nu mizezi pe satisfacţia sexului de împăcare, căci el nu poate ţine locul unei vieţi sexuale echilibrate. Cea din urmă o obţii doar dacă relaţia de cuplu este armonioasă.

2. Câtă satisfacţie vă oferă sexul în cuplu

Potrivit experienţei profesionale, doctorul Bloom remarcă faptul că sexul de calitate duce la mai mult sex de calitate. Cu cât vă bucuraţi mai mult de sexul în doi, cu atât îl propuneţi mai des. Dacă activitatea dintre aşternuturi nu vă provoacă decât dezamăgiri e lesne de înţeles de ce faceţi sex tot mai rar.

3. Starea de sănătate şi medicamentele luate

O stare de sănătate precară nu are cum să pună bazele unei pofte de sex constante. Mai mult, există medicamente care inhibă libidoul, aşa că este indicat să consulţi un doctor, dacă constaţi fluctuaţii ale libidoului concomitent cu urmarea unui tratament.

4. Compatibilitatea sexuală

Preferinţele voastre sexuale şi modul în care ele se potrivesc vă influenţează mult motivaţia de a face sex. Doctorul Krista Bloom consideră că preferinţele diferite în pat transformă sexul într-o obligaţie pentru cel care face mai multe compromisuri, aşa că partidele se răresc. Dacă aveţi aceleaşi gusturi, vă priviţi viaţa sexuală cu optimism, lucru care vă antrenează să faceţi sex tot mai des.

5. Frecvenţa cu care faceţi alte lucruri

Să zicem că erai obişnuită să faci sex de cinci ori pe săptămână. Dacă ţi s-a schimbat programul de la muncă sau ai început să ieşi mult mai des în oraş, fii sigură că şi frecvenţa cu care faci sex se va modifica.

6. Felul în care îţi comunici nevoile şi dorinţele

Frecvenţa sexului în cuplu ţine şi de modul în care ştii să îi spui partenerului tău ce îţi place şi ce nu în pat. Dacă nu te simţi confortabil să vorbeşti despre sex nu ai cum să te cunoşti cu adevărat la acest capitol şi nici cum să te bucuri de sex. Cu cât eşti mai deschisă în materie de sex, cu atât vei lua mai des iniţiativa.

7. Abilitatea de a vedea că şi pofta de sex vine mâncând

Doctorul Bloom consideră că această abilitate poate creşte enorm frecvenţa cu care un cuplu face sex. Dacă te laşi dusă de val şi plănuieşti activităţi sexy, oricât de fără chef ai fi în momentul respectiv, vei vedea că îţi recapeţi pofta de sex şi înveţi să îl iniţiezi chiar şi atunci când viaţa ta nu stă într-o armonie perfectă.

Află şi cum poţi ameliora diferenţa de libido dintr-o relaţie!

unica.ro.


Distribuie
..