Căsătoriile GAY sunt respinse prin referendum în Croaţia. Vezi AICI detalii

Distribuie

În cadrul unui referendum ce a avut loc duminică, 1 decembrie, cetăţenii croaţi au decis să nu permită căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. Vezi mai jos reacţia Prim-ministrului Zoran Milanovic şi ce afirmaţii a făcut acesta.

Croaţii prezenţi la urne au avut de răspuns la întrebarea: „Trebuie căsătoria să fie definită de Constituţie ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie?”. Potrivit rezultatelor preliminare, 65% dintre cei prezenţi la vot au răspuns cu „Da”, iar 33% cu „Nu”, informează Voice of Russia.

Prim-ministrul Zoran Milanovic, liderul Partidului Social Democrat, a făcut apel în ultimele zile către cetăţeni să voteze împotriva acestui amendament, scrie diacaf.com

„Este un referendum trist şi fără sens. Sper că este ultima dată când organizăm un asemenea scrutin”, a afirmat acesta.

Cu o zi înaintea scrutinului, sute de activişti pentru drepturile homosexualilor au mărşăluit în capitala Zagreb pentru a denunţa referendumul.

După ce rezultatele vor fi aprobate, Constituţia Croaţiei va fi modificată pentru a interzice căsătoria persoanelor de acelaşi sex.

Rezultatul este un mare success pentru Biserica Catolică, care a cerut credincioşilor să răspundă cu „Da” la referendumul care pune în pericol valorile tradiţionale.

În 2003, Croaţia a acordat cuplurilor de acelaşi sex drepturi egale cu ale cuplurilor heterosexuale care trăiesc în uniune liberă.


Distribuie