Care sunt cauzele INSATISFACŢIEI SEXUALE

Distribuie

Scena romantică perfectă: tu şi iubitul tău în pat, sărutări pasionale, haine aruncate. „Oare arăt grasă?”, asta e prima întrebare care îţi trece prin minte. Ţi se pare cunoscut? Chiar dacă pare un gând simplu şi inofensiv, ţin să-ţi spun că are repercursiuni asupra stimei faţă de tine însăţi.

Care sunt cauzele care duc la insatisfacţia sexuală?

Sunt multe. Însă cea mai importantă şi care ţine de tine este lipsa de respect faţă de propria persoană. Potrivit scriitoarei Sylvia de Bejar, iată care sunt principalele sentimente ale feţelor înainte de o partidă de sex:

Nesiguranţa faţă de înfăţişarea fizică

Teama cu privire la ce gandeşte partenerul despre ele

Grijă de a-şi satisface iubitul

Teama de a nu ajunge la orgasm la timp

Pe lângă acestea, nu trebuie să uităm că insatisfacţia sexuală mai este cauzată şi de performanţele partenerului şi felul cum va potriviţi la pat, notează studentie.ro. Nu îţi fie jenă să discuţi deschis cu el despre acest subiect dacă ţii la el şi la relaţia voastră. Spune-i ce poziţii îl dezavantajează şi care nu te satisfac. În aceste cazuri, comunicarea poate salva multe cupluri.

Emoţiile şi durerea îţi pot juca feste în timpul sexului

Când unul dintre voi este trist sau supărat, celălalt resimte şi el şi ultimul lucru pe care şi-l doreşte în acel moment este să aibă o relaţie sexuală. Este destul de dificil să te concentrezi şi să simţi plăcere în aceste condiţii.

Există tulburări sexuale care influenţează viaţa intimă, ceea ce îţi poate genera stări proaste şi dureri din lipsa de lubrifiere sau cauzate de diverse infecţii. Ca să eviţi asemenea neplăceri, consultă un specialist.

Lipsa de interes şi rutină, alte cauze ale insatisfacţiei sexuale

Unul din factorii cheie într-o relaţie este ca partenerii să se simtă atraşi unul de celălalt, în special doriţi. De aceea, dacă ai lângă tine o persoana pentru care simţi că nu reprezinţi interes sau, mai mult decât atât, nu are nicio tragere de inimă spre activităţi sexuale, fugi cât mai poţi. Nu-ţi pierde timpul şi tinereţea, cu siguranţă găseşti pe cineva care să te merite şi să te aprecieze cu adevărat.

Rutina joacă, de asemenea, un rol decisiv într-un cuplu, de aceea încearcă să o elimini, mai ales în dormitor, prin diferite jocuri, jucării erotice sau punerea în practică a fanteziilor voastre sexuale.


Distribuie
..