Când NU trebuie să faci SEX şi ce se întâmplă dacă nu respecţi regula

Distribuie

Sexul este o parte esenţială a unei relaţii şi, de regulă, duce la apropierea între parteneri. Există, însă, şi o situaţie în care două persoane trebuie să NU facă sex, dacă ţin la relaţia lor.

Potrivit unui studiu recent publicat în Buletinul de Psihologie socială din Statele Unite, există o singură situaţie în care nu este indicat să întreţinem relaţii sexuale cu partenerul, notează femina.rol.ro

Adulţii care au participat la chestionar au precizat de câte ori au facut sex cu partenerul şi motivul pentru care şi-au dorit această relaţie. Pe lângă acestea, cei chestionaţi au menţionat şi gradul de satisfacţie pe care l-au obţinut în urma partidei de sex.

Astfel s-a observat că de fiecare dată când partenerii făceau sex din dorinţa de apropiere şi afecţiune, plăcerea obţinută era mult mai mare.

În acelaŞi studiu a reieşit şi situaţia în care cei doi parteneri NU ar trebui să facă sex.

Atunci când sexul a avut ca scop evitarea unui conflict sau când a fost făcut din obligaţie, din dorinţa de a nu-l dezamăgi pe celălalt, atunci relaţia a avut de suferit. Respectul de sine al partenerilor, dar şi intensitatea sentimentelor au fost mult diminuate.


Distribuie
..