Când eşti îndrăgostită faci lucruri ciudate. Află DE CE

Distribuie

Dragostea are puterea de ne trasforma şi de a avea un comportament diferit. În dragoste sântem întotdeauna slabi şi inofensivi. Uneori nu vedem diferenţele care se întâmplă cu noi atunci când suntem îndrăgostiţi, tot ce vedem e ceea ce simţim: armonie, încredere, zâmbete şi o doză imensă de fericire. Creierul uman devine ilogic şi nu sesizează defectele omului.

Despre iubire putem vorbi în 3 componente: dragoste, ataşament şi apetit sexual. Ultimul te face să cauţi cât mai mulţi parteneri, dragostea te concentrează în jurul unei singure persoane iar ataşamentul îţi permite să-ţi tolerezi partenerul.

Aceste 3 componente sunt în majoritatea cazurilor conectate, dar pot lucra şi separat.

Dragostea nu pune stăpânire doar pe mintea umană dar şi pe corpul nostru. Atunci când suntem îndrăgostiţi ritmul cardiac o ia razna, simţim că avem „un gol în stomac”, iar starea de spirit se schimbă de la o secundă la alta.

Când suntem îndrăgostiţi creierul nostru generează toate simptomele. Un studiu realizat de oamenii de ştiinţă din America a monitorizat creierii a 10 femei şi a 7 bărbaţi care s-au declarat “profund îndrăgostiţi. Toţi participanţii erau implicati în relaţii a căror durată varia de la o lună la aproape doi ani. Acest studiu a arătat faptul că atunci când partenerul vede poza cu persoana iubită, la nivelul creierului se observă răspunsuri emoţionale şi afective.

De-a lungul timpului, experţii au declarat că iubirea pasională este una din cele mai intense emoţii pe care le poate încerca un om. Creierul uman este programat să aleagă un partener, motiv pentru care sutem gata să facem gesturi nebuneşti pentru a primi atenţie şi afecţiune din partea persoanei care ne place. Totodată, sistemul de recompensă din creier se activează atunci când iubim. Pentru majoritatea oamenilor, relaţiile lungi duc la o scădere a iubirii pasionale, aceasta trasformându-se în respect şi atitudine.


Distribuie