Astăzi va fi oficiată prima CĂSĂTORIE între GAY în Franţa

Distribuie

În urmă cu o lună a fost aprobată legea care permite căsătoriile între homosexuali în Franţa. Chiar dacă decizia a fost huiduită şi au fost întreprinse mai multe proteste, manifestaţii de amploare, Vincent Autin în vârstă de 40 de ani şi Bruno Boileau, în vârstă de 30 de ani, se vor căsători astăzi la Montpellier.

În sala de reuniuni a Primăriei Montpellier va fi oficiată prima căsătorie. La eveniment vor participa şi ministrul pentru Drepturile femeii Najat Vallaud-Belkacem şi delegatul pentru familie Dominique Bertinotti. Pe lângă cei 200 de apropiaţi ai cuplului, la ceremonie vor mai participa şi în jur de 300 de invitaţi printre care politicieni şi asociaţii şi peste 130 de jurnalişti acreditaţi.

„Căsătoria noastră este foarte mediatică. Poate fi intimidant”, a subliniat Bruno Boileau. Cuplul afirmă că tot ce-şi doresc este egalitate pentru toţi şi posibilitatea cuplurilor de a se căsători la primăria din oraşul lor.

Foto: liberation.fr

Reforma din Franţa a declanşat adevărate pasiuni printre cuplurile de homosexuali. Franţa este cel de-al 14-lea stat care a legalizat căsătoria între gay. În ultima demonstraţie de protest au participat circa un milion de persoane, care şi-au expus atitudinea negativă faţă de noua lege. Manifestaţia s-a încheiat cu unele confruntări, în centrul Parisului, între forţele de ordine şi grupări extremiste de dreapta, iar jurnaliştii au fost bătuţi de extremişti.

  


Distribuie
..