Află DE CE dragostea este o boală PSIHICĂ

Distribuie

Cum este posibil ca cel mai frumos sentiment să fie introdus în lista maladiilor? Suntem toţi nebuni din dragoste? Se ştie că noi oamenii suntem dependenţi de iubire, deci dependenţi de nebunie. Fie că dăunează sau nu, dragostea a fost pusă în aceeaşi categorie cu drogurile, alcoolul sau jocurile de noroc.

Conform Organizatiei Mondiale a Sănătăţii printre simptomele acestei “boli psihice” se numără gândurile obsesive despre o altă persoană, mila faţă de sine, schimbările bruste ale dispoziţiei, insomnia, actele negândite, impulsive, migrene sau chiar reacţii alergice, potrivit lyla.ro.

Fie că suntem tineri, bătrâni, bărbaţi sau femei, cu toţii am suferit din dragoste. Acest sentiment îl întâlneşti atunci când iubeşti şi eşti respins, când o relaţie de care ţineai cu dinţii se destramă lăsând în urmă amintiri şi ramăşiţele fostei iubiri.

Se spune că starea mentală a unei persoane îndrăgostite poate fi comparată cu starea mentală dată de cele mai grave boli psihice. Specialiştii mexicani consideră că din motive fizice dragostea nu durează mai mult de patru ani. Atunci ce putem spune despre bunicii noştri care nu au cunoscut în partener decât această maladie periculoasă numită pe scurt dragoste, care nu au găsit decât sprijin în partener şi eventual au trăit alături nunta de argint şi de aur. Ei tot nebuni din dragoste sunt? Dragostea lor nu a dispărut în 4 ani?

Sunt întrebări pentru care sperăm că specialiştii să găsească răspuns, până atunci cred că vom fi o mulţime de oameni nebuni din dragoste.


Distribuie
..