Afecţiunile SEXUALE la femei pot fi tratate. Iată soluţiile

Distribuie

Lipsa apetitului sexual, dificultate de a atinge orgasmul sau durere în timpul actului sexual, sunt doar câteva dintre simptomele care anunță o afecțiune sexuală. Însă, din fericire, există și o soluție pentru fiecare]

Senzația de vagin uscat

Este o problemă de scurtă durată, dar care poate cauza multe neplăceri. Afectează în special fetele tinere, femeile însărcinate sau cele care au trecut de menopauză, iar motivele apariției acestei afecțiuni sunt dezechilibrele hormonale, medicamentele, stresul sau spălăturile vaginale dese. Pentru a preveni durerea în timpul momentelor intime poți apela la lubrifiantele pe bază de apă, iar dacă problema persistă, tratamentul cu hormoni se poate dovedi de folos.

Vaginismul

Reprezintă spasmul involuntar al mușchilor vaginului, ceea ce poate împiedica penetrarea. În 90% din cazuri problema este una de natură psihologică și poate fi consecința unei traume sau o fobie față de sex. Pentru a o rezolva este necesară terapia psihologică, încât persoana afectată să depășească trauma și să aibă o viață sexuală normală.

Frigiditatea

Sau lipsa apetitului sexual este o afecțiune caracterizată prin lipsa totală a oricărei plăceri de natură sexuală. Sexul începe să fie o datorie sau chiar o corvoadă și nu un moment în care să te bucuri de dragostea persoanei iubite. Din nou, singura rezolvare o reprezintă consilierea psihologică, deoarece astfel femeia va învăța să-și accepte și să-şi depășească temerile și să aibă o comunicare cât mai bună cu partenerul.

clickpentrufemei.ro


Distribuie
..