Adolescenţii din SUA fac sex într-un mod EXTREM de riscant

Distribuie

Adolescenţii americani implicaţi în relaţii amoroase obişnuiesc tot mai des să facă schimb de parole pentru a-şi demonstra astfel dragostea pe care le-o poartă partenerilor. Specialiştii avertizează că acest lucru ar putea sfârşi prost din cauza şantajelor sentimentale.

Schimbul de parole este noul mod de a face sex al adolescenţilor americani. Tinerii îşi demonstrează afecţiunea pentru parteneri lăsându-i pe aceştia să le acceseze conturile de email şi de mesagerie instant, precum şi profilurile de pe reţelele de socializare, bzi.ro. Un sondaj arată că 30% dintre adolescenţi şi-au dat parolele iubitului, fetele fiind de două ori mai darnice decât băieţii.

„E un mod prin care îţi demonstrezi încrederea în prietenul tău”, spune Tiffany Carandang, eleva la un liceu din San Francisco, adăugând că n-are nimic să-i ascunda prietenului său şi nici acesta nu are secrete faţă de ea.

Rosalind Wiseman susţine că schimbul de parole se aseamănă într-un fel cu sexul, gestul fiind descurajat de adulţi şi implicând o anumită doză de vulnerabilitate. „Replica folosită de adolescenţi e întotdeauna aceeaşi: dacă suntem într-o relaţie, trebuie să-mi oferi totul”, spune Wiseman.

Specialiştii avertizează că noul obicei este extrem de periculos deoarece pot exista cazuri de răzbunări după inevitabilele despărţiri între adolescenţi.


Distribuie