Aceste MINCIUNI îţi „ucid” norocul în dragoste

Distribuie

Norocul şi-l mai face omul şi singur, iar într-o relaţie, modul în care te raportezi la partenerul de cuplu conteaza enorm. Există câteva minciuni pe care ţi le spui, privându-te astfel de fericirea pe care ţi-o doreşti în dragoste.

Există obiceiuri care par sănătoase când vine vorba de relaţii, însă care nu fac altceva decât să te ţina pe loc, mulţumindu-te cu mai puţin decât ai merita.

1. „Am o lecţie de învătat.”
Este sănătos să vezi fiecare eşec ca pe o şansă de a învăţa ceva. Însă atunci când lucrurile merg din rău în mai rău, ar trebui să înveţi să renunţi. Înveţi multe despre tine într-o realaţie dificilă. Însă considerând-o o experienţă ce merită trăita pentru lectiile pe care le înveţi, ajungi să nu îţi mai dai seama cât de rău îţi face relaţia respectivă. Încetează să îţi asumi întreaga responsabilitate şi să te dai peste cap pentru ca relaţia să meargă. Învaţă să te întrebi exact care este lecţia pe care o ai de învăţat şi bagă la cap, după care mergi mai departe. Nu trebuie să rămâi în relaţia respectivă pentru a finaliza procesul de învăţare. Uneori, tot ce trebuie să înveţi este când e indicat să renunţi.

2. „Sunt prea pretenţioasă.”
Ţi s-a spus asta de multe ori şi poate chiar ai început să crezi că ai standarde prea înalte. Însă ai fi dispusă să te multumeşti cu mai puţin când vine vorba de un salariu, de un job pe care ţi-l doreşti sau chiar de o casă pentru care ai muncit ani de zile? Ai accepta să primeşti mai puţin decât banii, timpul şi efortul pe care le investeşti pentru a-ţi satisface o anumită nevoie? Dacă n-ai fi dispusa să faci rabat de la calitate în cazul cosmeticelor pe care le foloseşti, alimentelor pe care le consumi sau maşinii pe care o conduci, atunci de ce ar fi diferit pe plan personal? Mai ales că vorbim aici de un „produs” pe care urmează să îl „foloseşti” pentru tot restul vieţii, dacă ai noroc. Este o decizie care îţi va afecta întreaga existenţă, aşa că în loc să te gândeşti că poate eşti prea pretenţioasă, ar trebui să îţi defineşti foarte bine criteriile de departajare a bărbaţilor şi să cerni prin sita cea mai mică posibilă, cu riscul de a rămâne cu foarte puţini potenţiali parteneri potriviţi. Până la urmă, nu trebuie să rămâi decât cu unul, iar acela trebuie să fie cel care se incadrează cel mai bine în tiparul stabilit de tine. A fi pretenţios a căpătat în timp o conotaţie negativă, însă fii sigură că un bărbat adevărat va aprecia o femeie care ştie ce vrea şi îi va respecta principiile. Scopul unei relaţii este acela de a obţine cea mai bună versiune a ta alături de un partener care se simte, la rândul lui, inspirat să dea tot ce e mai bun alături de tine.

3. „Are potenţial.”
E bine să fii deschisă şi flexibilă, să dai o şansă unui bărbat care pare să merite atenţia ta şi să nu îl judeci prea aspru fiindcă are şi opinii sau principii uşor diferite de ale tale. Cu toate acestea, când spui că un bărbat are potenţial, pare că vrei să subliniezi că vezi dincolo de masca pe care societatea şi împrejurările în care s-a dezvoltat l-au forţat să o poarte, că îi vezi sufletul cu adevărat şi că vrei să îl ajuţi să scoată la iveală tot ce e mai frumos în el. Ce spui, însă, este, de fapt, că bărbatul din faţă ta nu este exact ceea ce îţi doreşti şi că speri să se schimbe. Şi-atunci apare nefericirea. Tu te mulţumeşti cu un bărbat care nu corespunde standardelor tale, sperând că într-o zi, cu „ajutorul” tău (a se citi „manipulare”), va deveni cel pe care îl vezi în spatele măştii. Nu e corect nici pentru tine, nici pentru el, iar o astfel de relaţie are puţine şanse de reuşită.

feminis.ro


Distribuie
..