6 semne care te atenţionează că organismul tău are nevoie de SEX

Distribuie

Sexul este o parte componentă din viaţa fiecărui om şi cuprinde numeroase beneficii pentru sănătate fizică, psihică şi emoţională . Însă există perioade în care viaţa sexulă lipseşte şi atunci apar diferite simptome ascunse, care de fapt atenţionează că organismul are nevoie de sex.

Iată care sunt principalele semne care demonstrează că ai nevoie de sex urgent:

1. Eşti iritată şi emotivă
Sexul îmbunătăţeşte sănătatea phihică şi  te face mai fericită, datorită unui hormon numit  endorfină care controlează buna dispoziţie şi atitudinea pozitivă faţă de oameni.

2. Ai insomnie
După o partidă de sex ca la carte, somnul este mai dulce. Asta, pentru că nivelul hormonului oxitocină creşte pe durata sexului şi are un efect calmant asupra psihicului.

3. A scăzut mărimea sânilor
O viaţă sexuală activă face o femeie  să arate senzual şi îi sânii mai fermi şi mai voluminoşi. Explicaţia e simplă: în timpul excitaţiei, fluxul sanguin este cresut iar sânii pot să crească şi cu 25% în marime.

4. Ai adăugat în greutate
Nu e un mit faptul că cel mai bun sport este sexul.   O partida de sex arde tot atâtea calorii ca şi 15 minute de alergare pe bandă. O partidă de sex de 30 de minute arde 200 de calorii, respectiv dacă faci sex o data pe zi vei slăbi 500 de grame pe săptămână.

5. Durerile menstruale sunt mai intense
Pentru femei, sexul provoacă formarea de estrogen, un hormon care alină durerea provocată de sindromul premenstrual. Deci, sexul este cel mai bun analgezic.

6. Apar des  probleme de sănătate
Un alt beneficiu însemnat  oferit de sex este întărirea imunităţii. Persoanele care fac sex în mod constant au cu 30% mai mulţi anticorpi în sânge.


Distribuie
..