6 mituri despre femei şi sex

Distribuie

Femeile se nasc, respiră şi trăiesc ca să poarte o nenorocită de rochie albă şi să fie duse la altar.

Femeilor le e mai uşor să aibă relaţii monogame pentru că ele nu sunt programate genetic să fie interesate de sex în acelaşi fel în care sunt bărbaţii.

Orgasmele le declanşează zone din creier care le fac să se îndrăgostească.

Femeile nu pot face meaningless sex.

Prostii.

Sigur ai citit sau ai auzit cel puţin o dată unul dintre miturile astea. Şi adevărul e că ele nu sunt tocmai adevărate. Hai să vedem ce zic oamenii de ştiinţă despre ele.

1. Femeile sunt programate genetic să prefere relaţiile de lungă durată cu un singur partener

Un studiu din 2006 realizat pe un eşantion format din peste 2.500 de cupluri a dovedit că femeile se plictisesc în relaţii monogame MULT MAI REPEDE decât bărbaţii. Un alt studiu din 2012 a demonstrat că femeile ating punctul în care nu mai sunt deloc interesate de partenerul lor de cursă lungă MULT MAI REPEDE decât bărbaţii. Aşa că, voila, şi doamnelor le e la fel de greu să fie interesate pe termen lung de acelaşi om.

2. Femeile nu se gândesc la sex la fel de mult ca bărbaţii

Potrivit cercetătorului Daniel Bergner, femeile nu numai că se gândesc la fel de des la sex, ba mai mult, ele sunt şi mai programate genetic decât bărbaţii să îşi dorească să aibă cât mai mulţi parteneri de-a lungul vieţii. Dacă e aşa, cum se face totuşi că lucrul ăsta nu pare să fie chiar aşa evident în viaţa de zi cu zi? Bergner are o explicaţie şi pentru asta: convenţiile sociale. Potrivit lui, societatea joacă un rol important în tendinţa femeilor de-a evita să se poarte aşa cum le dictează genetica. Mai precis, spune el, societatea şi apelativele precum „femeie uşoră” inhibă acest tip de comportament la femei.

3. Femeile nu sunt fiinţe atât de vizuale precum bărbaţii, prin urmare nu sunt turned on de stimulii vizuali

Cercetătorii spun că, dimpotrivă, femeile sunt chiar mai programate genetic să fie turned on de stimuli vizuali. Meredith Chivers, cercetător la Queen’s University a studiat reacţiile pe care le au atât femeile cât şi bărbaţii la materiale erotice şi pornografie şi a concluzionat că anumite părţi din creierul femeilor erau mult mai active decât acelaşi zone din creierul bărbaţilor atunci când vizionau asemenea materiale.

4. Femeile au nevoie de preludiu şi au nevoie de mai mult timp ca să ajungă la orgasm

Potrivit cercetătorilor de la McGill University, atât bărbaţii cât şi femeile devin turned on cam în acelaşi timp. Adică în aproximativ 10 minute. La fel stau lucrurile şi în cazul orgasmului.

5. Pe măsură ce înaintează în vârstă, femeile nu mai vor sex

Încă un mit fals, spun oamenii de ştiinţă. Cercetătorii de la Univeristy of Texas au realizat numeroase studii care arată că, dimpotrivă, femeile între 30-40 de ani fac şi vor mai mult sex decât femeile între 18 şi 30 de ani.

6. Orgasmul le face pe femei să se îndrăgostească de partener

În general oamenii tind să creadă că bărbaţii pot face sex oricând, oriunde, oricum, cu oricine fără să aibă vreo problemă că nu simt nimic pentru persoana respectivă şi fără să simtă nimic nici după, în timp ce femeile, dimpotrivă, sunt programate să se îndrăgostească uşor-uşor de partner cu fiecare orgasm. Cercetătorii de la Rutgers University spun că acesta e un mit fals, de vreme ce nu există niciun raport care să dovedească sau să confirme legătura dintre oxitocina eliberată în creier după orgasm şi îndrăgosteală.

one.ro


Distribuie
..