5 adevăruri SURPRINZĂTOARE despre infidelitatea în relaţie

Distribuie

Când vine vorba de înşelat, oamenii se împart în două părţi: cei care blamează şi cei care găsesc mereu circumstanţe care calmează spiritele. Consilierii şi terapeuţii de cuplu încearcă permanent să explice şi să ne înveţe să evităm mecanismele care duc la un astfel de deznodământ.

Peste jumătate dintre bărbaţii care înşeală, sunt de fapt  fericiţi alături de soţiile lor, potrivit unui studiu efectuat de Helen Fisher, profesor, doctor în antropologie biologică la Universitatea Rutgers. 

1.  Infidelitatea NU este principala cauză a divorţurilor.

Deşi infidelitatea este principala cauză pentru care cuplurile necăsătorite se separă, nu este şi cazul persoanelor căsătorite. Alte cauze cântăresc greu la divorţ, nu neapărat faptul că cineva înşeală. Persoanele căsătorite se despart din cauza incompatibilităţii şi a lipsei de comunicare.

2.  Chiar dacă nu ai dovezi clare, discută cu partenerul tău despre asta.

Este recomandat ca la prima bănuială de infidelitate, să discuţi cu partenerul. Dacă soţul suspectat că are aventuri în afara căsătoriei se dovedeşte a fi fidel, bănuielile sunt un semn clar de lipsa de încredere în relaţie. Aşadar, probleme există mereu, chiar dacă materializarea lor se face prin bănuieli de infidelitate. Iată de ce, trebuie discutată problema pentru a redobândi încrederea în partener.

3.  Persoanele cu educaţie medie sunt mai predispuse la înşelat

Studiul intitulat “National Marriage Project”, efectuat în SUA, arată că persoanele care au primit educaţie superioară, înşeală mai rar decât cele care au educaţie medie. Deci, cuplurile în care ambii au terminat universitatea şi poate chiar un master, sunt mai puţin predispuse la înşelat, în comparaţie cu cele în care aceştia nu au studiile finisate.

4.  Bărbaţii sunt predispuşi la înşelat dacă soţiile lor au salarii mai mari.

Un studiu efectuat la Universitatea Cornell arată că bărbaţii care depind financiar de soţiile lor, înşeală. Cu cât el aduce mai puţini bani în casă decât ea, există riscuri tot mai mari ca soţul să calce strâmb.

5. Cea mai bună metodă de a trece peste infidelitatea în cuplu este Terapia de cuplu.

 Dacă actul de infidelitate nu-l determină pe cel înşelat să părăsească casa şi să divorţeze cât mai rapid, ba dimpotrivă încearcă să se lupte cu umilirea şi durerea cauzate de cel infidel, înseamnă că relaţia de cuplu încă mai are şanse. Statisticile arată că cel mai bun mod de a trece peste infidelitatea în căsnicie este terapia de cuplu, în doi.


Distribuie