3 motive pentru a-ţi da întâlnire cu bărbaţi care nu sunt genul tău

Distribuie

Experienţele prin care ai trecut şi modelul parental pe care l-ai avut în copilărie, printre altele, te fac să îţi îndrepţi atenţia şi interesul către un anume tip de bărbaţi. Dacă, însă, constaţi că tiparul pe care îl urmezi cu precizia unui ceas elveţian nu îţi serveşte pentru a-ţi găsi Marea Iubire, prin dating online sau nu, atunci înseamnă că a sosit momentul să îţi dai întâlniri şi cu bărbaţi, aparent, nepotriviţi.

Iată şi alte 3 motive, potrivit libertatea.ro.

1. Ai putea fi plăcut surprinsă

Dacă obişnuieşti să-i respingi automat pe acei bărbaţi care nu se încadrează în standardele sau tiparul cu care te simţi tu confortabil (şi care consideri că ţi se potriveşte), rişti să dai cu piciorul şansei de a cunoaşte oameni minunaţi.

Învaţă să îţi gestionezi reacţia iniţială – mai ales când interacţiunea are loc pe un site de matrimoniale – şi propune-ţi să le acorzi o şansă şi acelor “candidaţi” care, deşi poate nu îţi îndeplinesc toate criteriile, se potrivesc cu tine în punctele esenţiale.

2. Preferinţele tale s-au schimbat, de fapt

Este posibil ca “tiparul” tău standard să fi suferit modificări în ultimii ani – în special dacă ai fost implicată într-o relaţie pe termen lung, dar tu să nu fii conştientă deocamdată de această schimbare. Aşadar, pentru a vedea dacă şi cum ţi s-au schimbat preferinţele pe măsură ce te-ai maturizat, dă-ţi întâlniri şi cu bărbaţi cu care, mai demult, n-ai fi vrut să schimbi nici măcar 2 cuvinte.

Astfel, vei putea descoperi – adesea într-un mod foarte plăcut – care îţi sunt nevoile şi aşteptările actuale şi să renunţi la vechile tale concepţii, care actualmente nu îţi mai aduc fericirea pe plan sentimental.

3. Înveţi să renunţi la regulile impuse de alţii

Este posibil să fi crescut cu vorbele mamei care îţi spunea mereu să nu te mulţumeşti cu un bărbat fără un job şi venituri stabile – sfaturi care te-au determinat, ca razvrătire, să alegi mereu artişti boemi, care trăiau de pe o zi pe alta, sau viceversa. Oricare ar fi povestea ta, un lucru este cert: nu este deloc productiv să rămâi “blocată” în tipare de acest tip.

Oricât de incomod ar fi, într-o primă fază, să ieşi din zona ta de confort, situaţia ţi-ar putea aduce o mulţime de beneficii. Învinge-ţi, aşadar, temerile şi reticenţele şi îţi vei găsi Alesul mai repede decât credeai!


Distribuie
..