10 alimente care îi vor trezi dorinţa de SEX

Distribuie

Pentru că pasiunea este mereu importantă într-o relație, astăzi avem o listă cu 10 alimente afrodisiace.

Migdalele – migdalele au reprezentat simbolul fertilității timp de mai multe secole. Se spune că aroma lor induce pasiunea femeilor. Așadar, serviți o prăjitură cu marțipan la o cină romantică sau faceți un masaj cu lapte de migdale: reduc stresul și cresc libidoul.

Avocado – aztecii credeau că sâmburele de avocado avea beneficii asupra bărbaților. Acum este considerat un bun aliment care dă energie, mai ales în combinație cu piper negru și ulei balsamic.

Scorțișoara – este un afrodisiac cunoscut în toată lumea. În culturile orientale se utilizează ca stimulent pentru femei și este consumat ca atare sau sub formă de arome pentru masaj.

Ciocolata – aztecii spuneau că ciocolata este alimentul zeilor. Chiar dacă puterea sa afrodisiacă nu s-a demonstrat încă, se știe că aceasta crește nivelul de serotonină și starea de psirit, este bogată în antioxidanți, îmbunătățește circulația și rezistența.

Căpșunile – au un aport ridicat de vitamina B, ajută la îmbunătățirea circulației, stimulează glandele endocrine și sistemul nervos.

Fructele de mare – se spune că sunt cele mai bune afrodisiace, în special scoicile, datorită aportului de zinc și minerale, care cresc producția de testosteron și estrogen.

Semințele și fructele uscate – nucile, susanul, semințele de dovleac – toate cresc temperatura corporală. Tocmai de aceea se consideră că ar avea proprietăți afrodisiace.

Anasonul – este un afrodisiac popular, care poate fi folosit în mai multe feluri. Încă din Grecia antică era considerat a fi afrodisiac, dar și romanii îl catalogau la fel. În Orient era folosit pentru a trata impotența.

Mierea de albine – în Egiptul antic, medicamentele care vindecau sterilitatea și impotența erau făcute pe bază de miere de albine.

Vinul – un pahar de vin ajută la stimularea romantică. Vinul relaxează și ajută la stimularea simțurilor.


Distribuie
..