Remedii pentru durerile bebelușilor atunci când le apar dințișorii

Distribuie

Momentul în care bebelușului îi apar dințișorii este solicitant pentru acesta, însă și pentru părinți.

Este o perioadă care aduce cu ea anumite probleme pe care bebelușul le va experimenta din plin. Forța de erupție a dintișorilor provoacă mișcări ale acestora in osul maxilarului sau în timpul trecerii prin gingie. Acest proces, caracteristic perioadei de erupție a dințișorilor, provoacă o inflamație locală și este însoțit de simptome caracteristice care variază totuși de la un copil la altul și chiar de la un dinte la altul.

Astăzi vom vorbi despre câteva remedii pentru durerile din această perioadă.

Aplică ceva rece

În același mod cum gheața poate elimina durerea și reduce o inflamație atunci când te-ai lovit la picior, la fel îl va ajuta și pe cel mic să scape de durere.

Puneți o cârpă umedă într-o pungă de plastic curată și răciți-o în frigider. (Pentru un efect mai liniștitor, înmuiați-o mai întâi în ceai de mușețel, asta îl va calma pe bebeluș și îl va ajuta să doarmă). Când îi veți da prosopelul, copilul dumneavoastră se va bucura să-l ronțăie pentru că țesătura masajează gingiile, în timp ce faptul că e rece îi amorțește durerea.

Aplicați presiune

Bebelușilor le place să simtă presiunea asupra gingiilor lor, deoarece îi distrage atenția de la senzația de durere dentară.

Dacă bebelușul tău respinge obiectele reci, mestecarea unei jucării pentru dentiție la temperatura camerei poate ajuta. Sunt jucării pentru dentiție care sunt mai moi, altele mai tari și sunt unele care au atât suprafețe moi cât și tari.

Gelurile sau cremele pentru durere

Gelurile sau cremele care se aplică pe gingiile bebelușului dvs. pentru a ameliora durerea asociată cu apariția dințișorilor sunt disponibile aproape în orice farmacie.

Mare atenție, gelurile sau cremele pentru dentiție care conțin benzoicaină nu sunt recomandate copiilor sub vârsta de 3 ani fără recomandarea medicului.

La aplicarea unui gel este foarte important modul și cantitatea în care este aplicat. Trebuie să nu fie în cantitate prea mare – gelul se poate deplasa de pe gingii spre gâtul bebelușului și acesta poate amorți.

Analgezice

Dacă nu funcționează nimic și bebelușul are nevoie de ajutor, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să încercați un analgezic ușor, cum ar fi paracetamol.

Pentru bebelușii cu vârsta de cel puțin 6 luni, ibuprofenul este o altă opțiune pentru reducerea inflamației în gingiile acestuia. Dar rețineți că medicamentul poate irita stomacul, ceea ce poate fi dificil dacă copilul dvs. refuză deja să mănânce.

Febra, vărsăturile și diareea nu sunt simptome normale de dentiție. Dacă copilul are febră persistentă, se agravează sau pare rău, sunați la medic.

Maimuțica Veselă poate ajuta

Maimuțica Veselă este o nouă jucărie pentru dentiție care te poate ajuta atunci când încep să apară dințișorii.

Are suprafețe moi dar și tari, o suprafața striată pe care se poate aplica suficient gel încât să calmeze durerile dar nu mai mult decât trebuie și poate fi și refrigerată.

Mulțumită brațelor lungi, curbate și foarte flexibile, poate fi apucată și ținută cu ușurință. De asemenea, ajută la dezvoltarea abilităților neuro-motorii.

Nu conține BPA, este realizat din silicon de calitate alimentară și nu are găuri sau muchii care ar putea să se deterioreze sau să vă îngrijoreze că ar putea răni copilul. Este foarte ușor de curățat la mașina de spălat vase, ceea ce este de mare ajutor pentru mămicile ocupate.

libertatea.ro


Distribuie
..