R. Kelly, reţinut pentru neplata pensiei alimentare. Cât trebuie să plătească artistul, pentru a fi eliberat

Distribuie

Cântărețul american R. Kelly a fost reţinut, miercuri, pentru nerespectarea unui ordin judecătoresc ce prevedea obligaţia de a plăti pensie alimentară.

Acțiunea are loc la mai puţin de două săptămâni după ce acesta a fost eliberat din închisoare, fiind acuzat de mai multe abuzuri sexuale. Ieri, la o oră după ce a intrat la o audiere cu uşile închise într-un tribunal din Chicago, R. Kelly a ieşit însoţit de poliţişti.

„El se află în custodia noastră”, a spus o purtătoare de cuvânt a Poliţiei, citată de tmz.com. Cântăreţul american de rap s-a prezentat în faţa judecătorului Lori Rosen, care l-a avertizat, luna trecută, că riscă să meargă la închisoare dacă nu va plăti pensia alimentară. În timpul audierii de miercuri, Kelly a fost găsit vinovat de nerespectarea ordinului judecătoresc şi a fost plasat în custodie. R. Kelly trebuie să plătească 161.663 de dolari pentru a fi eliberat din închisoare.

Următoarea audiere a fost programată pentru 13 martie. Informaţiile legate de divorţul lui R. Kelly au fost păstrate în secret şi departe de ochii publicului, însă documente privind pensia alimentară au fost făcute publice în dosarul penal al cântăreţului. R. Kelly şi fosta lui soţie, Andrea Kelly, au împreună trei copii. Reţinerea cântăreţului are loc la mai puţin de două săptămâni după ce acesta a fost nevoit să plătească o cauţiune de 100.000 de dolari pentru a fi eliberat din închisoare, el fiind acuzat de abuzuri sexuale de patru femei.

R Kelly, inculpat pentru zece capete de acuzare referitoare la abuz sexual, în cazul a patru femei, dintre care trei minore, a acordat primul interviu de când a fost eliberat pe cauțiune din închisoare, insistând că acuzațiile aduse împotriva lui nu sunt adevărate, notează BBC. Prezent la emisiunea „This Morning” de la CBS, R. Kelly a izbucnit în lacrimi insistând că nu este vinovat. El a spus că ar fi fost stupid să facă astfel de lucruri, mai ales că fusese și în trecut acuzat de fapte asemănătoare, dar nu a fost niciodată condamnat. „Nu sunt așa. Mă lupt pentru viața mea”, a strigat cântărețul în timpul interviului. Kelly are interdicţia de a se apropia de minori, iar poliţiştii i-au ridicat paşaportul.

El va apărea în fața judecătorului pe 8 martie, iar dacă va fi găsit vinovat, ar putea să primească o pedeapsă de până la 70 de ani în închisoare. În 2008, artistul  a fost achitat de acuzaţii de pornografie infantilă şi a negat mereu că ar fi recurs la astfel de gesturi. Rapperul riscă până la şapte ani de închisoare pentru fiecare acuzaţie, dacă va fi găsit vinovat. Kelly a lansat 12 albume de studio, vândute în 75 de milioane de copii, şi a fost recompensat, printre altele, cu trei premii Grammy.

libertatea.ro

 


Distribuie
..