Povestea tragică a unei tinere de 28 de ani care a murit după ce a fost îmbălsămată de vie. Cum a fost posibil?

Distribuie

Povestea tragică a Ekaterinei Fedyaeva, o tânără de 28 de ani din Rusia, a impresionat o lume întreagă. Femeia a murit după ce a fost îmbălsămată de vie, în timpul unei intervenții chirurgicale.

După mai multe analize, medicii i-au descoperit Ekaterinei Fedyaeva un chist ovarian și au decis că este nevoie de o intervenție chirurgicală pentru eliminarea acestuia. Chiar dacă operația nu este una foarte complicată, tânăra de 28 de ani și-a pierdut viața la scurt timp de la intervenție și asta din cauza unei greșeli medicale care i-a fost fatală.

Povestea tragică a unei tinere de 28 de ani care a murit după ce a fost îmbălsămată de vie

În timpul operației laparoscopice, medicii au făcut o greșeală majoră și care i-a provocat moartea tinerei de 28 de ani. Mai exact, în loc să îi administreze soluție salină, medicii i-au injectat femeii formalină, substanța folosită pentru a conserva trupurile persoanelor decedate, potrivit washingtonpost.com. Imediat după ce au realizat greșeala, medicii au încercat să elimine substanța din cavitatea abdominală a tinerei, dar era deja prea târziu.

Rudele Ekaterinei Fedyaeva susțin că tânăra de 28 de ani ar fi fost îmbălsămată de vie, organele acesteia începând să cedeze la scurt timp după operație. Ulterior, aceasta a fost deconectată de la aparatele care o țineau în viață.

Chiar dacă nu este clar cum au ajuns medicii să îi injecteze tinerei această substanță, Rashid Abdullov, ministrul Sănătății, este de părere că aceștia nu au citit cu atenție etichetele soluțiilor folosite în timpul operației.

avantaje.ro


Distribuie