Plantele care ne curăță organismul de toxine

Distribuie

Durerile de cap frecvente și starea permanentă de oboseală pot fi semne care arată că organismul nostru are nevoie de o pauză, dar și de o cură de detoxifiere. Plantele care ne curăță organismul de toxine.

Din fericire, natura ne oferă o mulțime de plante care au funcția să ne curețe organismul.

Academicianul si fitoterapeutul român, Ovidiu Bojor, supranumit “împăratul plantelor” ne recomandă o serie de plante care elimină toxinele din organism.

Plantele care ne curăță organismul de toxine

“Nu orice izvorăște din tradiție e bun. Atenție, în această categorie nu trebuie să intre laxative și purgative, care au oximetil antrachinone. Este vorba despre crușin, henna, rășina de aloe. După o întrebuințare mai îndelungată a acestora, încep să apară reacții adverse în organism până la favorizarea cancerului colonorectal.
De aceea avem plante precum plantago psyllium, o specie de pătlagină, avem semințele de in, semințele de muștar alb, care trebuie utilizate întregi.
Unii au încercat să facă din aceste semințe laxative purgative capsule, le-au măcinat, cea mai mare greșeală, pentru că în contact cu aerul, după o săptămână râncezesc și de aici alte efecte dăunătoare’, a declarat fitoterapeutul Ovidiu Bojor pentru doctorulzilei.ro.

 


Distribuie
..