O nouă bacterie rezistentă la antibiotice a fost descoperită în spitale. Cum îi afectează pe pacienți?

Distribuie

Bacteriile existente în spitale ajung să le pună pacienților viața în pericol, acestea dând naștere unor infecții puternice. Dacă unele dintre ele pot fi distruse rapid, altele devin rezistente la antibiotice, ceea ce face aproape imposibilă eliminarea lor.

Oamenii de știință australieni au descoperit în spitale o nouă bacterie rezistentă la antibiotice. Cercetătorii de la Universitatea din Melbourne au realizat teste în 78 de spitale din 10 țări, iar în toate instituțiile medicale a fost indentificată această bacterie.

O nouă bacterie rezistentă la antibiotice a fost descoperită în spitale

Bacteria este cunoscută sub denumirea de Staphylococcus epidermidis și poate fi întâlnită în mod frecvent pe pielea umană. După ce au analizat-o în detaliu, oamenii de știință au descoperit că această bacterie a suferit o serie de mutații, iar acestea au făcut-o să devină rezistentă la aproape toate antibioticele.

“Nu duce neapărat la infecții, dar în cazul anumitor persoane, această bacterie poate declanșa infecții grave și care necesită un tratament complex.”, a spus cercetătorul Ben Howden, potrivit abc.net.au.

Specialiștii consideră că bacteria este foarte periculoasă pentru pacienții care se află internați în spitale, având în vedere că sistemul lor imunitar este slăbit. În pericol sunt în special cei care au catetere sau proteze. Pentru că bacteria tinde să se răspândească rapid, oamenii de știință insistă asupra faptului că este nevoie ca spitalele să depună mai mult efort pentru a preveni apariția infecțiilor și răspândirea acestor bacterii.

avantaje.ro


Distribuie