A murit Cornel Patrichi! VIDEO

Distribuie

Renumitul coregraf Cornel Patrichi, care împlinise 72 de ani pe 1 aprilie, a încetat din viață în locuința lui din București.

Fostul jurat de la ”Dansez pentru tine”, Cornel Patrichi,   a fost diagnosticat în urmă cu cinci ani cu cancer pulmonar, iar de atunci se luptă cu boala. Deşi la sfârşitul anului trecut a suferit o nouă operaţie la plămâni, pentru a scăpa de cancer,  lucrurile s-au agravat.

Apropiaţii coregrafului anunțaseră de curând că starea lui este tot mai gravă și se aşteaptă la ce este mai rău. Soţia coregrafului a declarat zilele trecute că a chemat preotul, şi a precizat că organismal soţului ei a început să cedeze. Foştii lui colegi de la „Dansez pentru tine” i-au transmis atunci mesaje de încurajare.

„Îmi pare rău că nu am putut fi alături de el atunci când a avut nevoie mai mare. Ştiti cum e, în unele momente parcă îţi este ruşine să suni pentru a întreba”, a spus Emilia Popescu la ProTV, în cadrul emisiunii „La Măruţă”.

Cornel Patrichi s-a născut la București pe data de 1 aprilie 1944. A absolvit Liceul de Coregrafie în 1962, fiind angajat, în același an, că balerin la Teatrul „Constantin Tănase”, unde a apărut în revistă “Carabus”.  În anul 1970 s-a angajat la Teatrul „Fantasio”. La vârstă de 26 de ani a primit derogare că să fie maistru, devenind astfel și coreograf. A dansat 8 ani pe scenă acelui teatru, dar în paralel, și pentru televiziune și în filme.

S-a spus despre el că este creatorul variete-ului de televiziune din România. Presa l-a numit ”regele dansului în comunism”, dar l-a apreciat și ca fiind cel care a dus coregrafia de televiziune la rang de artă. Cornel Patrichi, actor și coregraf, a cunoscut succesul pe scenele teatrelor din țară și străinătate, în televiziune, dar și în film.

libertatea.ro.


Distribuie
..