METODA SIGURĂ prin care îţi poţi da seama ce carne este CANCERIGENĂ

Distribuie

Ca să știi ce cumperi, ia cu tine lupa când mergi la magazin (glumim, în parte, dar există multe situații în care scrisul de pe etichetele produselor este prea mic). Apoi, amintește-ți aceste sfaturi utile ale medicului veterinar Miroslav Stojsica, un fost inspector veterinar federal.

Este extrem de important să citim etichetele produselor. Primul motiv ca să nu cumpărăm cârnați, cremwurști și salam o reprezintă faptul dacă eticheta este marcată cu MSM (carne procesată mecanic). Asta înseamnă că o mașină a tocat carnea și a mărunțit oasele, care conțineau toate urmele de antibiotice, hormoni, metale grele și alte otrăvuri pe care animalul respectiv le-a consumat pe parcursul vieții, scrie secretele.com.

Același lucru este valabil și în cazul în care pe eticheta se găsește că emulgatorul este nitrit, sub numele de E249, E250, E251 și E252.

Aceștia sunt dăunători întrucât aminoacizii din carne produc un compus cancerigen numit nitrosamina. Cârnații, cremwurștii, salamul și pateul conțin polifosfați marcați cu E451, E452, E453, care sunt toxici și care, popular fie spus, ne afectează genetic.

Fii foarte atent și evită consumul produselor care conțin E407, compus cancerigen. Acesta se lipeste de pereții intestinali, creând inflamații ce mai târziu pot degenera în cancer la colon – avertizează experții.

În plus, dacă vei citi etichetele, vei vedea că unele produse conțin arome – evită pe cât posibil produsul pe a cărei etichetă este scris glutamat MSG.

realitatea.net.


Distribuie
..